Zašto još nema vesti o tome da je opozicija formirala vlast na Starom gradu? 1foto EPA-EFE/ANDREJ ČUKIĆ

Pitanje zbog čega dogovor o formiranju vlasti na Starom gradu i dalje nije izvesno, imajući u vidu da zavisi od Marka Bastaća, nosioca liste Čuvari starog grada, koji se u javnosti percipira kao opozicionar vlasti Srpske napredne stranke, evidentno je, a biće, kako stvari stoje u fokusu – još neko vreme.

Naime, vesti o tome kako teku razgovori između predstavnika Biram borbu koji su na izborima, 2. juna, na Starom gradu osvojili 23 mandata i Marka Bastaća koji je osvojio 10, od početka nedelje su na čekanju da se navodno najpre proglase zvanični rezultati, kako je u više navrata rekao za Danas Marko Bastać.

Potom je Radomir Lazović, nosilac liste Biram Stari grad i kopredsednik Zeleno-levog fronta, u sredu, 5. juna, rekao za Danas da su pregovori sa Bastaćem počeli, naglašavajući da je rano za izjave i da će se ishod znati za dva do tri dana.

On je tada naglasio i da ima očekivanje da će se razgovori sa Markom Bastaćem završiti na način da će biti „ispunjena izborna volja i želja građanki i građana Starog Grada – za promenom naprednjačke vlasti“.

– To bi bila dobra i važna vest za sve – zaključuje Radomir Lazović.

Imajući u vidu da su Čuvari starog grada Marka Bastaća osvojili čak deset mandata, prema preliminarnim rezultatima na toj opštini, dok je koalicija Biram Beograd, osvojila 23, a naprednjaci u odnosu na zbir Bastaća i opozicije ipak samo – 21 mandat, javnost se opravdano pita u čemu je problem sa proglašavanjem pobede opozicije i zašto izostaje vest da je napravljen dogovor.

Da li je reč sada samo o detaljima već uspostavljenog dogovora, odnosno preraspodelama funkcija i nadležnosti ili o većem problemu, odnosno suštinskom neslaganju Bastaća sa delom opozicije koji je zapravo pobedio na izborima na Starom gradu, u javnosti se za sada samo spekuliše.

Radomir Lazović je za Danas izjavio da Biram borbu priprema platformu za pregovore ali da i dalje ne može da posvedoči izvesnost oko dogovora sa Markom Bastaćem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari