Opozicija potpisala Sporazum o saradnji u zaštiti izborne volje građana Niša: Inicijator pokret Kreni- Promeni 1Foto: Kreni promeni Niš

Predstavnici opozicionih političkih organizacija u Nišu potpisali su danas Sporazum o saradnji u biračkim odborima na lokalnim izborima 2. juna, kako bi „zajedničkim snagama zaštitili izbornu volju građana“.

Sporazum su potpisali koalicije „Biramo Niš“, „Niš, naš grad – Novo lice Srbije“, „Ujedinjeni – Nada za Niš“, grupa građana „Dr Dragan Milić“ i pokret Kreni- promeni.

Inicijator potpisivanja je Kreni- promeni, koja izlazi na gradske izbore sa listom „Savo Manojlović- I ja sam Niš- Kreni- promeni“,

Dokument je simbolično potpisan ispred Oficirskog doma, u kojem je sedište Gradske izborne komisije.

Opozicija potpisala Sporazum o saradnji u zaštiti izborne volje građana Niša: Inicijator pokret Kreni- Promeni 2
Foto: Kreni promeni Niš

Potpisnici se obavezuju da će, kako je navedeno, jedinstveno raditi na kontroli izbornog procesa za vreme predizborne kampanje, tokom samog izbornog dana, kao i tokom utvrđivanja rezultata glasanja.

„Zajednički rad podrazumeva koordinaciju u pogledu raspoređivanja kontrolora na biračkim mestima, razmenu informacija tokom izbornog dana, jedinstvenu reakciju u odbrani izbornih rezultata svake opozicione stranke i organizacije koja je potpisnica ovog dogovora, kao i koordinaciju pravnih timova koji treba da predlože i razrade aktivnosti i akcije vezane za sprečavanje izbornih prevara i manipulacija, naročito u izbornom danu tokom brojanja glasova i objavljivanja konačnih rezultata“, navodi se u Sporazumu.

U Nišu će se u nedelju održati redovni izbori za odbornike Skupštine grada i odbornike skupština pet gradskih opština- Medijane, Palilule, Panteleja, Crvenog Krsta i Niške Banje.

Na gradskim izborima učestvuje 11 lista, a na opštinskim od šest do devet lista, u zavisnosti od gradske opštine.

Pravo glasa imaće 226.266 upisanih birača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari