Orlić: Dvotrećinska većina stoji iza promene zakona, opozicija se podelila 1Foto: Lena Stevanović: Poslanici SNS

Danas održavamo sednicu Skupštine, kako bi usvojili izmene zakona onako kako ih je formulisala opozicija kako bi se svi izbori održali isti dan, rekao je Vladimir Orlić, poslanik SNS.

Orlić i poslanici SNS obratili su se u skupštinskom holu, odmah pošto su se obratili poslanici opozicije iz nove grupacije Borba, nastale od dela SPN.

„Mislim da smo na ovaj način pokazali veliku spremnost na dijalog i uložili veliku energiju kako bi svi ucestvovali na izborima“, rekao je Orlić i naglasio da dvotrećinska većina u Skupštini stoji iza predloga promena zakona o lokalnoj samoupravi kojima se omogućuje da se izbori u 88 jedinica i Beograd, održe 2. juna.

Čitava ona priča o navodnoj izbornoj krađi i ostalim izbornim malverzacijama bila najobičnija farsa i to ovo situacija pokazuje, poručio je Orlić, osvrćući se na delovanje opozicije nakon izbora u decembru 2023.

Postoje dve grupe unutar opozicije jednu koja bi da de bori i drugu koja je odlucila da ne izađe kako ne bi dala legitimitet vlasti, rekao je Orlić, osvrćući se na to što dve članice sada već bivše koalicije SPN, a to su SSP i Srce, najavljuje bojkotu izbora.

Orlić je optuzio opoziciju da je sa ovog mesta optužila vlast da su austrougarski okupatori ili nacisti, zbog poređenja koje je opozicija koristila tokom obraćanja i poručio je opozicionare čeka ubedljiv izborni poraz.

Dešavanja u Skupštini pratitie na Danasovom blogu uživo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari