"Pobeda!": Niški naprednjaci uz šampanjac i trubače zvanično proglasili da će voditi Niš 1Foto: privatna arhiva

Prvi na listi „Aleksandar Vučić- Niš sutra“ i kandidat za gradonačelnika Dragoslav Pavlović kazao je danas da će zajedno sa Ruskom strankom formirati vlast u ovom gradu.

„Mi smo ozbiljna politička grupacija, okupljena oko patriotizma, i nismo hteli da oglašavamo pre zvaničnih rezultata. GIK je potvrdila da imamo 30 mandata u gradskoj skupštini, a sa prijateljima iz Ruske stranke formiraćemo koaliciju koja će preuzeti odgovornost za vođenje grada“, rekao je Pavlović na konferenciji za novinare u Gradskom odboru SNS.

On je u znak „pobede“ otvorio šampanjac, a ispred i u prostorijama bili su trubači.

Okupljeni su uzvikivali „Pobeda!“ i nadimak budućeg gradonačelnika „Dale“.

Proglašenju pobede prisustvovao je i Tihomir Perić, nosilac manjinske liste „Ruska stranka- Rusija i Niš u srcu“, protiv koje je „Biram Niš“ podneo krivičnu prijavu zbog sumnje u nepravilnosti u vezi sa prikupljenim potpisima za listu.

Perić je bio dugogodišnji funkcioner Srpske napredne stranke.

U Nišu, inače, po poslednjem popisu, živi 121 Rus.

Pavlović je dodao da je koalicija oko SNS pokazala da „može da dobije duplo više glasova od prvog sledećeg a duplo više glasova od opozicije.

„To je naša snaga“, kazao je on i dodao da su ovi izbori i rezultati „pobeda demokratije“.

„U budućnosti nas očekuje snažan rad- politika nije pobeda već rad, a ovo je početni dan jednog velikog rada. Svakog dana ćemo biti sa građanima i sa svakim u ovom gradu kome je potrebna pomoć. To je naša misija“, rekao je Pavlović.

"Pobeda!": Niški naprednjaci uz šampanjac i trubače zvanično proglasili da će voditi Niš 2
Foto: Privatna arhiva

Gradska izborna komisija je ranije danas objavila privremene rezultate, po kojima su koalicija oko SNS i opozicija osvojile po 30 odborničkih mandata u Skupštini grada

Ukoliko ovakvi rezultati ostanu na snazi, naprednjaci će moći da formiraju skupštinsku većinu od 31 odbornika, pošto je jedan mandat dobila Ruska stranka.

GIK je u odluci o rezultatima izbora navela da je Grupa građana „Dr Dragan Milić“ osvojila 16 mandata, „Biramo Niš“ deset, a „Ujedinjeni-Nada za Niš“ i Kreni- promeni po dva mandata.

Opozicija je prethodno proglasila pobedu, pozivajući se na sve zapisnike koji su stigli u GIK, kao i na preliminarne procene CESID i IPSOS.

Prema rezutatima koje imaju opozicioni izborni štabovi, ove četiri opozicione koalicije i grupa građana imaju 31 mandat, koalicija oko SNS 29, a Ruska stranka jedan.

Skupština grada Niša ima 61 odbornika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari