Savo Manojlović: Hitno rešiti problem bezbednosti u Beogradu, potrebno napraviti sigurne zone 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Nosilac liste „I ja sam Beograd – Kreni Promeni“ i kandidat za gradonačelnika Beograda Savo Manojlović izjavio je povodom tragedije u kojoj je stradao čovek od posledica batinanja huligana, da treba rešiti problem bezbednosti u gradu i predložio tri rešenja.

 

Prvo je kako je naveo potrebno napraviti sigurne zone u Beogradu.

„Mapiraćemo delove grada gde postoji povećano nasilje, na taj način će se i deca ali i žene osećati znatno sigurnijim. Kako? Tako što ćemo ureditii svetlosnu infrastrukturu, tako što ćemo uključiti i kombinovati broj redovnih i komunalnih policajaca koji će obilaziti te delove grada, i tako će biti jasno ukazano da postoji povećan stepen sigurnosti“ saopštio je Manojlović.

Dodao je da je drugo pitanje da li u školama postoji dovoljan broj čuvara, i da se njihov broj može povećati uz subvencije iz gradskog budzeta.

„Treće, sve ovo bi trebalo da rukovode lokalni bezbednosni timovi, to je već postojalo u delu plana koji se nije primenjivao na lokalnom nivou i potrebno je da ovo vratimo tako što ćemo imati stručne timove u koje će biti uključeni i delovi školstva i delovi lokalnih samouprava i delovi policije“, rekao je Manojlović.

Dodao je da se to može uraditi ako postoji stručna uprava, a ne partijski kadrovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari