Stanković: Viši sud usvojio žalbu za ponavljanje glasanja na jednom biračkom mestu u Nišu 1Đorđe Sranković (Biramo Niš): foto M. M./ATAImages

Đorđe Stanković, kandidat za gradonačelnika na junskim izborima ispred koalicije „Biramo Niš“ rekao je danas da je Viši sud u Nišu odlučio da usvoji žalbu za ponavljanje glasanja na jednom biračkom mestu na gradskim izborima u Nišu.

Stanković je na društvenoj mreži Iks objavio da je dobio informaciju da je Viši sud usvojio žalbu za ponavljanje glasanja na biračkom mestu broj 18 u Nišu na gradskim izborima.

„Čestitam svima na ovoj odluci, ovo vraća nadu u procese u koje smo ušli“, napisao je Stanković i dodao da to nije kraj jer ostaje još nekoliko žalbi među kojima je i biračko mesto broj 10.

„Takođe po zakonu GIK ima čak 10 dana rok da ponovo odlučuje o našim prigovorima, ali apelujem da ovo ne treba da se maksimalno eksploatiše i da odluku o ponavljanju izbora i usvajanju prigovora treba doneti što pre. Dakle, nije kraj ali je dobra vest“, zaključio je Stanković.

Podsetimo, ujedinjena opozicija pozvala je na ponavljanje izbora na biračkim mestima 10 i 18 u okviru gradskih izbora, dok je svoje glasače pozvala da izađu na ponovljeno glasanje u nedelju na biračkim mestim 14 i 16 za opštinske izbore na Medijani i glasaju za listu „Ujedinjeni – Nada za Niš“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari