"Svi funkcioneri koji su u poslednjih 20 godina oštetili gradski budžet moraće krivično da odgovaraju": Miodrag Stanković, nosilac liste "Ujedinjeni- Nada za Niš" 1Miodrag Stanković: Foto Niš moj grad

Stavićemo na proveru sve funkcionere koji su vršili javnu funkciju unazad 20 godina i svi oni koji su oštetili budžet Grada moraće krivično da odgovaraju, kaže Miodrag Stanković, nosilac liste koalicije „Ujedinjeni- Nada za Niš“, govoreći o nekima od osnovnih zamerki aktuelnoj vlasti.

Prema podacima GIK, ovu izbornu listu čine Nova demokratska stranka Srbije, grupa građana „Niš, moj grad“, Narodna stranka, Socijaldemokratska stranka, Dosta je bilo i Demokratska unija Roma.

Stanković, koji je i prvi na toj listi i kandidat te koalicije za gradonačelnika, pak, kaže da je čini pet stranka (Novi DSS, NS, SDS, DJB i DUR), uz „podršku 12 udruženja i pokreta“.

Na glasačkom listiću za izbor odbornika Skupštine grada, „Ujedinjeni- Nada za Niš“ se nalaze pod brojem 3.

Koalicija će izađi i na izbore za odbornike svih pet gradskih opština- Medijane, Palilule, Panteleja, Crvenog Krsta i Niške Banje, pod različitim brojevima.

Šta su još Vaše osnovne zamerke na rad aktuelne vlasti u Nišu?

Da, imamo mnogo zamerki, posebno kada su javne nabavke u pitanju. Zato je naša misija da iskorenimo korupciju i kriminal u našem gradu.

Ova vlast se otuđila od naroda, promoviše kič patriotizam, dok se u našem gradu Albanci nekontrolisano kupuju nekretnine i zemljišta preko posrednika. Staćemo tome na put.

Koje su ključne stvari koje ćete vi da promenite, odnosno uradite, ako budete u prilici? Šta ćete prvo uraditi?

Otvorićemo konkurse prilikom zapošljavanja u javnom sektoru, neće više partijska knjižica biti karta za posao. Svi tenderi će biti javni, dakle buduća vlast će biti transparentna.

Radnici nekadašnjih industrijskih giganata koji potražuju zaostale zarade dobiće ih po modelu iz Vojvodine, borci će imati prioritet prilikom zapošljavanja i lečenja, a radnici stranih kompanija neće više biti radnici drugog reda već će imati normalne uslove za rad i veće zarade.

U prva tri meseca obezbedićemo da deca imaju besplatne udžbenike i vrtiće, a odmaralište Divljana će ponovo biti ustanova u kojoj će se obavljati rekreativna nastava.

"Svi funkcioneri koji su u poslednjih 20 godina oštetili gradski budžet moraće krivično da odgovaraju": Miodrag Stanković, nosilac liste "Ujedinjeni- Nada za Niš" 2
Miodrag Stanković: Niš, moj grad

Da li će gradska vlast, ukoliko uspete da je formirate, biti transparentna i „podnositi račun“ građanima?

Ukoliko lista „Ujedinjeni- Nada za Niš“ pobedi na izborima, naši sugrađani će sigurno dobiti transparentnu vlast. Građani će preko aplikacije na telefonu znati u svakom trenutku kako se i gde troši novac iz budžeta Grada.
Prilikom usvajanja budžeta i određivanja prioriteta građani će imati ključnu ulogu. Prioriteti će se određivati na javnim raspravama i u mesnim zajednicama.

A da li ste spremni da snosite odgovornost i kakvu, za slučaj da ne ostvarite obećano? Da li ćete insistirati da pripadnici eventualne nove vlasti budu sankcionisani u slučaju da učestvuju u korupciji, kriminalu, kršenju zakona?

Svi koji su oštetili budžet Grada na bilo koji način biće izvedeni pred lice pravde. Nikada nisam bežao od odgovornosti, prioriteti građana uvek su bili moj putokaz.

Sa kim ćete sarađivati nakon izbora ukoliko budete u situaciji da formirate lokalnu vlast?

Pre svega sa onim organizacijama koje su nedavno potpisale Protokol o nesaradnji sa SNS (20 opozicionih političkih organizacija i pojedinaca, prim. aut.), ali i sa onima koje su se kasnije uključile i jasno odredile kao opozicione.

Niš je osiromašen grad, a naša lista u svojim redovima ima kredibilne i stručne ljude koji znaju kako ovaj grad može da krene napred i zato očekujem pobedu.

Na osnovu čega u to verujete? Da li ste radili neka istraživanja?

Ne verujemo u režimska istraživanja. Očekujemo pobedu naše koalicije jer su građani na jednom mestu dobili i patriotsku i građansku opciju, i verujemo da će birati one koji su punih 12 godina u kontinuitetu kao opozicija zastupali njihove interese i bili njihova produžena ruka.

 Koji razlozi su opredelili odluku ko će biti kandidat za gradonačelnika vaše koalicije?

Lično smatram da jedna lasta ne čini proleće- ono što odlikuje listu „Ujedinjeni- Nada za Niš“ je to što ona ima sjajan tim ljudi i sjajan program. Ja sam radio u interesu naroda unazad 12 godina i bio sam dugogodišnji lider grupe građana „Niš, moj grad“, koja je sastavni deo naše koalicije, pokretao inicijative, podnosio brojne amadmane, organizovao razne proteste… Smatram da je to ključni razlog zbog kojeg su me moji partneri iz koalicije, a pre svega Slađana Miletić, narodna poslanica i potpredsednica Izvršnog odbora Novog DSS, kandidovali za gradonačelnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari