(VIDEO) Incident ispred Novosadskog sajma: Došlo do koškanja okupljenih i policije, nekolicina ljudi pobegla iz zgrade sa kutijama 1Foto: Screenshot/N1

Ispred samog ulaza u Novosadski sajam došlo je do incidenta i koškanja, a okupljeni su se pogurali sa policijom.

Policajci su stali između okupljenih i ulaza u Sajam, kako bi ih sprečili da uđu unutra.

Dok je policija sprečavala okupljene da uđu, nekolicina građana je izašla iz zgrade na drugi izala, sve sa velikim kutijama i mediscinskim maskama preko lica.

Nije poznato šta su imali u kutijama, a deo policijskih službenika se potom prebacio na taj ulaz, kako bi sprečio da bilo ko uđe unutra.

Okupljeni su policajcima skandirali „Sluge režima“.

U nekoliko navrata došlo je do guranja i koškanja sa pripadnicima policije, međutim nije došlo do većeg incidenta.

Međutim, prema javljanju reportera Danasa sa lica mesta, iz policije su rekli da su dobili odobrenje da upotrebe veću silu ako bude potrebno.

Poslanik Narodnog pokreta Srbije Borislav Novaković rekao je za N1 da javno preduzeće ne sme da služi političkim svrhama, a da policija treba da štiti građane.

„Odavde pozivaju ljude da izađu i glasaju. Ne može javno preduzeće da bude prostor koji zloupotrebljava politička stranka tokom glasanja. Oni drže dupli birački spisak, a ne spisak njihovih kapilarnih glasova“, rekao je on.

Podsećamo, u Novosadskom sajmu nalazi se nekoliko stotina ljudi, a opozicioni aktivisti sumnaju da se tu nalazi kol centar SNS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari