Pitanje od kojeg zavisi sudbina Vračara, prema tvrdnjama Miloša Pavlovića (Biram borbu): Da li će Dosta je bilo i Narodna stranka sa SNS ili sa opozicijom? 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Nosilac liste Biram borbu na Vračaru Miloš Pavlović demantovao je za Danas tvrdnje predsednika opštinskog odbora SNS Vračar Nenada Đorđevića, koji je izjavio je da je koalicija “Aleksandar Vučić – Vračar sutra” zajedno sa još najmanje tri izborne liste koje imaju odbornike u Skupštini opštine Vračar, utvrdila većinu za konstituisanje vlasti u ovoj beogradskoj opštini.

Kako tvrdi Miloš Pavlović, lista Biramo Vračar će danas pozvati Narodnu stranku i Dosta je bilo na dogovor oko formiranja većine u Skupštini Vračar.

– Tvrdnje Srpske napredne stranke da imaju većinu na Vračaru nisu tačne – kaže Pavlović.

On dodaje da je, prema rezultatima uzbora, lista Biramo Vračar osvojila 28 odbornika, a Srpska napredna stranka – 25 odbornika.

– Biramo Beograd sa Narodnom strankom koja je osvojila dva i Dosta je bilo, koji su, takođe, osvojili dva odbornika, ima većinu od 32 odbornika, dok su svi ostali osvojili 31 odborničko mesto – kaže Pavlović.

Sagovornik Danasa zaključuje da „stranke koje su se u kampanji deklarisale kao opozicija su osvojile većinu“, a to dalje, prema njegovom tumačenju, znači da je od osam lista, koliko ih je učestvovalo na izborima na Vračaru, bilo samo tri opozicione – Biram borbu, Narodna stranka i Dosta je bilo.

Podsetimo, predsednik opštinskog odbora SNS Vračar Nenad Đorđević izjavio je da je ta koalicija ima većinu, koja je ranije dogovorena.

“Na opštini Vračar u lokalni parlament ušlo je osam izbornih lista, što se nije dogodilo nigde u Srbiji. Sa predstavnicima većine tih izbornih lista mi kao stranka imamo od ranije dobre odnose i čvrst dogovor da ako dobiju odbornike u Skupšini opštine Vračar nastavimo zajedno da radimo za dobro Vračara. Tako da lista ‘Aleksandar Vučić – Vračar sutra’ ponosno objavljuje da smo već tokom izborne noći potvrdili dogovore o koaliciji i da ćemo imati većinu koju će da čini 34 od 63 odbornika koliko ima opštinska skupština”, rekao je Đorđević

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari