Vučić iz Čačka: Prethodni dani nisu bili laki za odnose Srbije i Nemačke, ali ekonomska saradnja skoro pa savršena 1foto: Vojin Radovanović/Danas

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pred polaganje kamena temeljca za izgradnju nove fabrike kompanije „PWO Group“ u Čačku, izjavio je da je će u ovoj fabrici bitri zaposleno preko 500 ljudi, a da je moguće da broj naraste i do 800.

PWO u Srbiji će biti važna u uspehu PWO u svetu, smatra Vučić.

Vučić je rekao da prethodni dani nisu bili laki za odnose Srbije i Nemačke i da je u političkoj sferi bilo stvari koje su razdvajale dve zemlje, ali da se problemi moraju i mogu rešavati otvorenim i iskrenim dijalogom.

„Što se ekonomije tiče, naša saradnja je skoro pa savršena. Osamdeset i dve hiljada naših ljudi radi u nemačkim kompanijama, trgovinska i razmena usluga dostićiće ove godine 12 milijardi evra što je gotovo neverovatno. nemačka je ubedljivo broj 1 u svakom segmentu što se tiče naše saradnje sa zemljama u svetu“, rekao je predsednik.

On je dodao da važno osigurati budućnost u Čačku.

EXPO 2027 je za Srbiju simbol, a ustvari progres i izgradnja čitave Srbije je suština, rekao je on.

„Siguran sam da iz Čačka gotovo niko više neće odlaziti. A Vas u Čačku mogu da zamolim, samo da imamo što više dece, jer nam je toliko mali prirodni priraštaj, da pitam sebe nekad kome će sve ovo da ostane“, naveo je Vučić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari