Zoran Živković o bojkotašima izbora: Ili je neko potpuno neinteligentan, ili je u nekim odnosima saradnje sa vođama SNS 1Foto: Fonet/ Marija Djokovic

„Jedan odbornik razlike sasvim je dovoljno da se prekine muka i užas koji u Nišu traje 12 godina“, rekao je bivši premijer Zoran Živković i dodao da bi pobeda bila sigurna u Beogradu i veličanstvena u Nišu da nije bilo bojkota od strane dela opozicije.

Živković je u Novom danu rekao da je siguran da su Nišlije spremne da odbrane izborni rezultat i da niko ne bi smeo da se igra tako što bi preleteo iz neke opozicione odborničke grupe na stranu SNS.

„Sigurno da je i tu par odbornika bilo realno više, a da su par odbornika smuvali. A to je krivica onih koji su bojkotovali izbore. Da nije bilo bojkota i da je izašlo četiri do pet odsto više ljudi koji bi glasali za opoziciju, to bi bila sigurna pobeda u Beogradu i veličanstvena pobeda u Nišu“, ocenio je Živković.

Ističe da je bojkot bio promašaj i da iza odluke o tome da se učestvuje na izborima mogu da stoje dva razloga.

„Ili da je neko potpuno neinteligentan, da ne kažem glup, ili da je u nekim odnosima saradnje sa vođama SNS-ovaca“, istakao je Živković.

Od onih koji su bojkotovali izbore očekuje da održe zajedničku konferenciju za medije na kojoj će priznati grešku i pružiti podršku opoziciji koja je osvojila odborničke mandate, uz poruku da će na sledećim izborima zajedno učestvovati i pobediti.

Kada je u pitanju obraćanje predsednika Aleksandra Vučića, koji je istakao da je opozicija u Nišu poražena, a da je dobar rezultat ostvarila grupa građana okupljena oko doktora Dragana Milića, Živković kaže da je predsednik to izjacio jer očekuje da će moći da kupi Milića ili nekog od njegovih odbornika.

„Ne treba to da očekuje, doktor je juče na niškom trgu eksplicitno rekao da apsolutno nema saradnje sa SNS i ‚rusima‘“, kazao je gost Novog dana.

Opoziciji savetuje da što pre formiraju skupštinu, da odmah smene sve direktore i rukovodioce u svojoj nadležnosti i da pet minuta posle toga počnu istragu, gde će se videti da je krađa u Nišu bila strahovito velika, a minimalna u odnosu na Beograd.

„To je put da na prvim sledećim vanrednim parlamentarnim izborima, koji će biti za godinu dve dana… Ovo je dobar početak i mora da se istraje u tome i prema istoriji – da kada iz Niša nešto počne mora da se završi do kraja“, poručio je Živković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari