Izbori u DS: Demokrate žele novog lidera, Lutovac ne odustaje

Ostavite komentar


  1. Demokratskoj stranci treba neko nov mlad,harizmatican,obrazovan i koji se razume u politiku a koji ce povecati rejting navedene stranke.Lutovac i osobe koje su kazali svoje i nisu uticali da se rejting stranke povrati ne trebaju da sprecavaju nekog ko zasluzuje navedenu poziciju i koji ce biti bolje resenje za stranku.To bi trebali da znaju i drugi koji su na celu stranaka da strankama trebaju nova lica a nikako ovi koji su kazali sve i nemaju ideju za nesto novo.Strpljivo cekamo nova lica na celu opozicionih stranaka.

  2. Ako Lutovac ne prodje na izboru za novog predsednika DSa.Eto nama jos jedna nova stranka.Razmontirali su DS.To mi lici na partijski zadatak.

  3. Pitanje za redakciju Danas: ko su bili sagovornici na ovu temu i ko su eventualni kandidati za predsednika DS. Pitanje za Lutovca ko je taj „izvan DS“ ko ima svoje kandidate za predsednika DS.

  4. Nema tu nikakvog trećeg kandidata. To je bila samo ideja Dušana Kostadinovića da uvuče Zelenovića u DS i da on bude kandidat za predsednika demokrata. Ta ideja mu je propala, jer demokrate to ne žele. U ovom trenutku Gavrilović ima najveće šanse da pobedi. Ne znam samo odakle vam taj „izvor“ koji kaže da „Gavrilović nije DS“, kada je čovek duže u stranci i od Zorana Lutovca

  5. Ako ostane Lutovac mogu slobodno da zaključaju stranku i idu kući .Lutovac je antitalenat za politiku iz više razloga a rezultati pokazuju sve -DS je svedana na 2% biračkog tela !

  6. Od 90-tih redovno sam glasao za demokrate ali kad su izabrali Sutanovca i Lutovca shvatio sam da je to voz u jednom pravcu u sunovrat. Ako je dobro preneta izjava gosp. Lutovca da nece drugi birati predsednika ona mi lici na SNS kako drugi ruse vlast omiljenog predsednika. Zato samo novi lideri koji imaju integritet mogu da voz usmere u drugom pravcu.

  7. Dajte Kenu, da ugasi svetlo… Sta je sve obitavalo u DS – Vesra, Trivanka, Radujko, Kena, i razni drugi… Sad je vecina u Sns… Toliko o ideologiji…

  8. Што сте у потрази за идеалним, Ђилас је прави кандидат.

  9. Као (практично, јер се нисам изчланио) бивши (+ веома разочаран због „помирења“ са спс-ом) члан ДС-а, пратим догађања. Био сам активан од 91-ве, а 2000-те сам због јуловског шљама (који плеоназам) изгубио посао. Моје мишљење је да док се не нађе неки нови Ђинђић (Локомотива, како га је звао покојни новинар Ранчић), од тог посла нема користи. Лутовац је као особа ОК, али признаћемо да је од Ђинђића далеко.
    Могу да састанче и прегањају се до бесконачности, али то је све свирање … знате већ чему.

  10. Pitam se da li će imati dovoljno članova da izaberu sve predsednike, potpredsednike i druge stranačke funkcionere.

  11. ДС-у је потребан лидер са најширом подршком садашњег чланства, који би уједно могао да значајно омасови странку. Нико од оних, који претендују на место лидера, по личном мишљењу, не добацују ни близу тој позицији. Мислим да би конултације са г. Мићуновићем и онима, који су из странке уклоњени амбицијама разбијача странке са дугом, респективном, историјом довели до правих, потенцијалних, будућих лидера. Сви други су имали шансу чији резултат је потпуна деструкција и то јасно треба нагласити. Србији је потребна јака, респективна ДС утемељена на давно дефинисаној идеологији и потенцијални лидери своје амбиције треба да подреде том циљу. То је најмање што могу да учине а у Србији има много младих људи од интегритета способних да изграде ДС као озбиљну, респективну политичку партију.

  12. Ovo je primer prave demokratije. Jedina stranka u Srbiji gde svi članovi mogu da se kandiduju za najviše funkcije u stranci.

  13. Kao član DS tvrdim da smo dotakli dno i da od ovoga ne može biti gore. Lutovac nije uspeo da podigne posrnulu stranku i niko nam nije kriv zbog toga. Niko sa strane. Ni Tadić, ni Đilas pa ni Vučić. Za divno čudo većina članova DS više mrzi Đilasa i Tadića nego Vučića, pa nam zato ovako i jeste. Nama trebaju potpuno novi ljudi, energični pre svega i prodorni. Ukoliko takvih još ima!?

  14. Kada se većina bivših glasača i članova DS-a otrezni i shvati da su prošle devedesete i epska borba protiv Miloševića (uz podršku sa zapada), da je 21. vek, da politika zahteva dinamične i pragmatične ljude a ne sentimentalno vezane sobne revolucionare utopiste, kad se ućutkaju tragači za svakom dlakom i oni što očekuju Isusa, mladog, obrazovanog, ne ukaljanog ali iskusnog političara, da bude obrazovan i energičan kao Đinđić i ne opljuvan od strane Pinka, Informera, Kurira i ostalih naprednjačkih posipača go.nima…e tada će DS ponovo da bude stranka! DS-u trebaju borci a ne sobni filozofi i stalni kritičari svega. Za borbu sa ovako moćnom naprednjačkom sektom trebaju fajteri a ne kvazi-filozofi.

  15. Čekam jak DS. Ali, i dok ne bude jaka, uvek ću glasati za njih. Bez jake Demokratske stranke neće biti demokratije u Srbiji.

  16. Naravno da očekujemo novu, harizmatičnu, obrazovanu osobu, a nikako da ostane Lutovac. Ako je neko „gurnuo“ DS ispod 2% onda je to Lutovac. Ničim nije zaslužio da bude u vrhu stranke. Ja već godinama, zbog nesposobnog predsednika i užeg rukovodstva ne glasam za DS.

  17. Gospodine Lutovac koliko puta je DS sa vama na čelu izgubila izbore? Vi pričate o moralu? Movsesijan vratite se!

  18. Glasam i glasaću za DS jer smatram da je to jedina stranka u Srbiji sa istinskom unutrašnjom demokratijom. Jedina.

  19. Das se izjasne da je izlazak na junske lokalne izbore u Beogradu, velika greška i sramota!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.