Izbori u martu 2019. da se spreči rast opozicije?

Sagovornici Danasa o tvrdnjama da vrh SNS razmatra raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora

Ostavite komentar


  1. lik je ladno, sa novinarom, davio gledaoce 90 minuta!!! Da li je stvarno ta emisija bila gledana ili opozicija preuveličava kako bi dobila koju sekundu na RTSu?
    Neverovatan je strah Vučića od tv duela. Koliko bi trebalo da traje emisija u kojoj bi on stajao naspram njih deset? Činjenica je da bi mu tada bilo lakše negu u duelu jedan na jedan, ali on se boji i takve emisije. Neviđena kukavica, plačljivac…

    1. Otkud znaš da je davio 90 minuta gledaoce ako nisi gledao. Kod nas u javnosti niko ne ne gleda ni RTS, niko ne gleda Zadrugu, Parove i ostale emisije, a svi u stvari sve znaju šta se dešavalo.

      1. potvrdio da je davio, a pošto smo od njega navikli da plače i gnjavi pričom kako je sam protiv svih, a onda samozabije nož sebi u leđa pričom o broju članova stranke i izbornim rezultatima, normalno da je ne gubimo vreme na njegove intervjue, jer je on poput izgrebane ploče. Slagalica, Potraga, Kvadratura kruga, Sasvim prirodno su i te kako gledane emisije RTSa i niko ne tvrdi da ne prati RTS, samo bira emisije koje prati, a ostalo pobrojano je razonoda za one koji ne moraju po službenoj dužnosti da prate vesti na N1 i čitaju Danas…

    2. Vučićeva je ideja da na taj način razvodnji tv duel i učini da se opozicija medjusobno posvadja.

    3. Kakvi su i komentatori takva je opozicija. Skaču sa teme na temu, svakodnevno prizivaju izbore, a, ovamo mole Boga da do njih ne dođe. Sa ovakvom opozicijom Vučić može da vlada duže od komšije Mila i da mimo skupštine i prizna R. Kosovo i uđe u NATO. Nikada se srpska Opozicija nije udružila oko nacionalno interesa, da nije imala one koji se bore samo za fotelju i zbog toga ulazila u koaliciju sa npr. Ljotićevcima i onim koji se saslušavaju pred američkim sudovima zbog prevara, korupcije i pranja novca.

  2. SZS mora posle ovakve analize agresivnije da krene, pa se nadamo da ce pridobiti vecinu glasova i da konacno nesto krene u drugom smeru.

  3. Izbori su sansa za opoziciju da glasovima gradjana potvrdi svoje tvrdnje da moze bolje od trenutne vlasti.Uslovi naravno nikada ne mogu biti savrseni.

    1. @dana – Provalio sam te dano – botino. Ne samo zato sto huskas na rane izbore koji tvojoj ekipi odgovaraju vec i po tvom recniku: svi ste isti, kao da citate samo biltene iz 70.-ih. I jos da te pitam: a zasto „naravno“ uslovi ne mogu biti savrseni?

    2. Na izbore bez slobodnog RTS-a, gde se glasovi dokazano kupuju za dve crvene i gde masovno glasaju mrtvi, ne želim više nikada da izlazim. Za mene je svaka tako izabrana vlast nelegitimna i okupatorska.

  4. celu državu će da podredi svojim ličnim interesima, opozicijo moraš užurbano da se spremaš jer je ovo više nego očigledno.

  5. Izbori su najbolji pokazatelj da većina gradjana nikada neće pružiti podršku opoziciji!

  6. Kada vi, novionari Danasa koristite reč opozicija ne možete da stavite naslovnu fotografiju Saveza za Srbiju. Niste vi njihovi glasnogovornici.

  7. Да, оно што је изговорио Вучић на РТС су страшне оптужбе. Немушто је одговорио зашто се због таквих преступа не воде кривични поступци. РТС је дужан због оклеветаних људи, а и због нас грађана, да омогући нападнутим да изнесу „одбрану“.

  8. Moram da primetim da se javni servis naglo srozao na nivo domaće, inače očajne konkurencije, počevši od jutarnjeg, pa do sportskog programa. Elem, voditeljke u jutarnjem nose balske haljine, čak i dimije, a izrazi lica kada razgovaraju s političkim komesarima, brinu. Čak se vragolasta Dušica utopila u sivilo. Zaključno sa informativom, utisak je da se desetak drugova utrkuje ko će više da zaliči na vođu. Čak je i Drecun podviknuo voditeljki što je delovalo tragikomično.
    Vođa je, pak ozbiljan lik- u kome se krije više njih – i što vreme više prolazi, napušta inovativnost igre i ponavlja davno odigrane role, bez obzira temu – finansije, opozicija, region, kultura, sport, vremenska prognoza, te postaje predvidiv, čitljiv i moram da priznam, mator i oronuo.
    Temelji koje je postavio Tijanić, mada jeimao nisku promašaja, ruše se kao kula od karata, te se postavlja pitanje, hoće li dočekati prelazni rok nakon novogodišnjeg programa.
    Sva sreća, pa imam kabl.

  9. Ova kreatura od ptedsednika je u stanju sve da uradi i sve da žrtvuje samo da bi ostao na vlasti, takvi su veoma opasni.

  10. MA, KAKVI EMISIJA IMALA GLEDANOST…Ko jos moze da gleda emisiju toga tipa…Opozicijom krenite u kampanju po celoj Srbiji od vrata do vrata, nemojte samo cekati u Beogradu…

  11. Svaku vanrednost treba bojkotovati i bez legimiteta ostaviti.
    Ažuriranje biračkog spiska …i,td…
    Nećete pošteno – igrajte se sami….

  12. Da budem iskren, sve ljude koji od izbora ne očekuju da ulicama Srbije poteku „med i mleko“, nerviraju ovi, „vanredni“, izbori koji su postali praksa, odnosno, redovniji od redovnih izbora. Uvek izlazim na glasanje i glasam za onoga ko mi se učini najnoirmalnijim čovekom, za onoga koji u svojim nastupima i obećanjima ima granice i poštuje logiku i zdravi razum, mada, praksa je pokazala, posle pobede na izborima, i ti „normalni“, veoma brzo postanu nenormalni, najviše zahvaljujući udvoričkoj „eliti“ oko sebe koja je sposobna da i najčvršćih karaktera napravi g…a?! Opoziciji je uvek prilika da se pokaže i prosto je neverovatno da se oni boje izbora?! Idealni izbori, čitaj, izbori u kojima ću ja sigurno pobediti, ne postoje. Koliko pratim političku situaciju, jedini program opozicije, jedina njihova „platforma“ na kojoj, za sada, plove da se ne „udave“ je mržnja protiv vladajuće oligarhije i ličnosti koja je personifikacija ove vlast tj. Aleksandra Vučića. Kritikovati sve po svaku cenu, svrstavati se uz srpske neprijatelje da bi se „oborio“ Vučić, NIKADA ALI, NIKADA neće doneti bilo kakav uspeh na izborima, čak i ako ovaj narod bude gladovao. Utrkivanje u blaćenu Vučića po svaku cenu, je manje produktivno po te političare od pohvala za ispravne poteze vlade i projekte koji su korisni ovom narodu a, mora se priznati, A.Vučić i SNS su, pored ostalog, uradili veoma mnogo pozitivnih stvari.

    1. @Zoran Knežević.
      Svaka čast. Komentar ti je pismeniji u odnosu na ostale botove – skotove“ Verovatno da zauzimaš visoko mesto u toj njihovoj hijerarhiji.

    2. Zorane, zaista se trudis…napises dosta teksta…lakse bi ti bilo samo dve reci ZIVEO VICIC! Nemoj se muciti…list Danas nije mesto gde ces ovakve stvari objasnjavati…i…probaj u INFORMERU da ostavis komentar…Vucic je dosta dobrih stvari uradio, ali je dosta i gresio…

      1. Gnušam se medija, koji nisu sposobni da budu, makar, delimično slobodni. Takvi mediji predstavljaju ruglo u svakom smislu te reči. Uvreda je porediti takve medije sa toalet papirom. Naravno za toalet papir, koji u ovom društvu ima „časnu“ ulogu. Moje gnušanje i izbegavanje tih medija nije zbog toga što se takvi mediji bave „triper informacijama“ i prenosima iz „javne kuće“, gde se ovom narodu prenose poslednji „važni“ dogadjaji, koji se dešavaju u „kultnim emisijama“ tipa, „Parovi“i „Zadruga“ , čime se ovom narodu ubijaju i poslednji ostaci zdravog razuma već, zato što pokušavam da sačuvam neku svoju mentalnu higijenu. Toliko o „Informer“-u i ostalim listovima tipa nekadašnje „Slobodanke“. Zašto list „Danas“ nije „mesto gde ću ovakve stvari objašnjavati“? Da li ste možda Vi sa Vašim komentarima personifikacija ovog dnevnog lista? Da li ste Vi taj koji će odrediti način razmišljanja i komentarisanja? Zašto se svaka šuša paternalistički ponaša prema ovom listu? Uostalom, Vi se i ne trudite da polemišete, u ovom slučaju, sa mojim stavom već me jednostavno dezavuišete epitetom „bot“?! To je toliko „jak argument“, isto kao kada bi ja vama uzvratio sa tom istom kvalifikacijom?! Besmisleno „do daske“, zar ne?

    3. i e-zdravstvena jesu dobre stvari, ali je zato zapelo oko legalizacije, oko nadzora u izgradnji puteva, oko reforme pravosuđa, javne uprave, javnog sektora. Zdravstvo je u haosu, naizgled funkcionalan sistem ne funkcioniše što uporno dokazuju onim organizovanim vinekd akcijama, a opet ništa ne menjaju. Ništa nije bolje ni u sektoru ekologije, problem sa otpadom je više nego vidljiv, problem sa derivacionim MHE, problem sa sečom nečekićane šume, gubici u elektromreži…još uvek ne mogu da organizuju da ti nov pasoš, lična karta i vozačka stignu na kućnu adresu, a to je bar jednostavno…Od svih dobrih stvari koje vi primećujete mogu da nabrojim dve, potsetite šta je još valjano urađeno, produktivnosti radi.

  13. Izbori u Subotici biće nikad katastrofalnij po opoziciju. Traagovi koje su iza sebe ostavili Jožef Kasa, porodica Duli, Saša Vučinić, Nebojša Janjić i drugi „borci“ za demokratijju, smrde do neba. Ištvan Pastor i sin, nesporni lideri lokalne mađarske stranke, posle dogovora Vučić – Orban – „spojio“ ih Ištvan Pator lično – u istom su Vučićevom đavoljem kolu. Kada među sadašnjim „borcima“ za demokratske promene vidim Borisa Tadića, Nenada Čanka i bože ukloni Čedu Jovanovića, smrkne mi se pred očima. Lično ću u granicama sopstvenih skromnih mogućnosti agitovati za bojkot SZP.

  14. Kladim se da ce izbori biti 24. marta. Genetski modifikovani radikali moraju da iskoriste „simboliku datuma“ odnosno 20 godina od pocetka bombardowanja. BTW, u normalnim zemljama bi se slavio kraj bombardovanja, a samo kod nas se slavi pocetak. Treba li jaci dokaz da je vlast „uvrnuta“?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.