Sala Sava centra bila je ispunjena do poslednjeg mesta na jučerašnjoj završnoj konvenciji predsedničkog kandidata LDP Čedomira Jovanovića. Prisutne je najpre pozdravila Nataša Mićić, koja je istakla da kandidat LDP pobeđuje jer je nepotkupljiv i hrabar. Vladan Batić je naglasio da ovo nisu obični izbori i da je Srbija na raskrsnici između puta za bolju Srbiju i puta koji ponovo vodi ka izolaciji.

Sala Sava centra bila je ispunjena do poslednjeg mesta na jučerašnjoj završnoj konvenciji predsedničkog kandidata LDP Čedomira Jovanovića. Prisutne je najpre pozdravila Nataša Mićić, koja je istakla da kandidat LDP pobeđuje jer je nepotkupljiv i hrabar. Vladan Batić je naglasio da ovo nisu obični izbori i da je Srbija na raskrsnici između puta za bolju Srbiju i puta koji ponovo vodi ka izolaciji. Žarko Korać je poručio da svaki narod ima vladu kakvu zaslužuje, ali da on iskreno ne veruje da mi zaslužujemo ovakvu vlast kakvu trenutno imamo. Prisutne je pozdravila i Vesna Pešić koja je navela da je, kako se kampanja bliži kraju, energija koju LDP predstavlja sve veća, a da su Čedomir Jovanović i LDP jedini lek za probleme sa kojima se susrećemo. Zbog konvencije u Beograd je doputovala i poznata dramska spisateljica Biljana Srbljanović, koja je naglasila da je konačno pronašla svog kandidata, a da je oni koji vode medijski rat protiv LDP, Jovanovića i politike koju on predstavlja, nisu uplašili i da će glasati prema svojoj savesti za ČJOVANOVIĆA. Na binu je zatim izašao Vladimir Beba Popović, koji je poručio da bez sukoba sa prošlošću nema demokratske Srbije i da će on zbog toga glasati za Jovanovića. Konvenciji su prisustvovali brojni predstavnici nevladinih organizacija, predstavnici inostranih diplomatskih predstavništva u Beogradu, mnoge poznate ličnosti iz društvenog i javnog života. Među njima je bila i majka pokojnog premijera Zorana Đinđića, Mila Đinđić.
Leskovac – Svako ko otvori hiljadu novih radnih mesta zaslužuje da dobije orden. Spreman za sam da oštampam 875 ordena za 875.000 otvorenih radnih mesta, koliko je trenutno nezaposlenih u Srbiji prema zvaničnim podacima Nacionalne službe zapošljavanja – rekao je juče u Leskovcu Boris Tadić, predsednik Srbije prilikom zvaničnog otvaranja Tekstilne fabrike „Kloting“ čiji je vlasnik Kostas Georgiu. Trenutno u ovoj fabrici, koja se nalazi u halama nekadašnje leskovačke konfekcije „Inkol“, radi 250 radnika, a do kraja godina do posla bi trebalo da dođe 1.500 tekstilaca. Inače, njen vlasnik Kostas Georgiu je tu fabriku preselio u Srbiju, odnosno Leskovac iz Rumunije, kako je na svečanosti rekao, jer se „u Srbiji osećao kao kod svoje kuće“. Inače, u neposrednoj blizini novootvorene fabrike, protestovalo je nekoliko stotina radnika Leteksa, najčuvenijeg tekstilnog kombinata u Leskovcu, koji su na nevešto ispisali parole da su zaboravljeni iako to nisu zaslužili.
Beograd – Zbog srodnosti stranačkih programa i zajedničkog nastupa SPO i Nove Srbije na predstojećim lokalnim i narednim parlamentarnim izborima, Srpski pokret obnove podržava Velimira Ilića na izborima za predsednika Srbije, saopšteno je juče iz te stranke. „Pozivamo sve članove, glasače i simpatizere SPO da 20. januara izađu na predsedničke izbore i glasaju za Velimira Ilića i ostvarenje programskih ciljeva za koje se borimo još od 1990.“, navodi se u saopštenju.
Beograd – Predsednica političke organizacije Demokratska Vojvodina Jelica Rajačić Čapaković saopštila je juče da je Glavni odbor ove organizacije odlučio da pozove svoje članstvo i simpatizere da u prvom izbornom krugu podrže kandidata DS i aktuelnog predsednika Srbije Borisa Tadića. Demokratski sindikat penzionera Srbije podržao je predsedničkog kandidata DS Borisa Tadića, saopštio je juče Tadićev izborni štab. U saopštenju se navodi da je taj sindikat odlučio da podrži Borisa Tadića „zbog njegove istrajne borbe da se zaštiti standard najsiromašnijih, a naročito penzionera“.
Beograd – Kandidat Pokreta Snaga Srbije za predsednika Srbije Milanka Karić izjavila je juče da Srbija mora biti zemlja socijalne pravde, pre svega za žene – majke koje su podnele najveći teret tranzicije a i dalje su stub svojih porodica. „Kao predsednik države iniciraću zakone koji će, stimulativnim merama, zaštititi porodicu“, kazala je Karićeva u Opovu, a prenosi Informativna služba PSS. „Poslodavci će biti rasterećeni nameta kojima su sada pritisnuti pri zapošljavanju radnika, dok će država biti obavezna da trudničko bolovanje subvencioniše sa sto procenata“, rekla je Milanka Karić.
Beograd – Predsedničkog kandidata Tomislava Nikolića podržala je ruska Državna Duma, Srpski narodni pokret „Svetozar Miletić“, a u narednim danima očekuje se podrška još 15 nevladinih organizacija, rečeno je juče u SRS. Generalni sekretar SRS Aleksandar Vučić je na konferenciji za novinare naveo da je ta stranka zadovoljna načinom izborne kampanje Tomislava Nikolića i sve širom podrškom koju dobija, ali i optužio režim i pojedine medije za, kako je naveo, prljavu kampanju. Novinarka Ljiljana Bulatović pročitala je poruku podrške predsedničkom kandidatu SRS koju je uputio akademik Mihajlo Marković.
Šabac – Predsednički kandidat SPS Milutin Mrkonjić rekao je juče u Šapcu da će, ako pobedi na izborima, preispitati proces privatizacije i poništiti one u kojima nisu poštovani ugovori i prava radnika. „Prvi zadatak novog predsednika, a nadam se da ću biti ja a to ću sigurno i uraditi, je da preispita privatizacije koje nisu dobre, u kojima nisu poštovani ugovori i prava radnika. Loše privatizacije ćemo poništavati“, rekao je Mrkonjić u razgovoru sa građanima u centralnoj gradskoj ulici. On je ponovio da država mora da kontroliše privatizaciju velikih fabrika i traži strateške partnere. Mrkonjić je rekao da je najveća privredna šansa za Srbiju u energetici, transportu i poljoprivredi. Kandidat SPS je u glavnoj ulici u Šapcu delio građanima kuvanu rakiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari