Jedinstvena Srbija podržaće na izborima za predsednika Srbije 20. januara kandidata Nove Srbije Velimira Ilića – izjavio je predsednik JS Dragan Marković Palma. „Predsedništvo Jedinstvene Srbije, na osnovu odluke Glavnog odbora stranke, održalo je sastanak pošto je potvrđena izborna lista za predsedničke izbore i jednoglasno donelo odluku da podrži Ilića“, rekao je Marković agenciji Beta.

Jedinstvena Srbija podržaće na izborima za predsednika Srbije 20. januara kandidata Nove Srbije Velimira Ilića – izjavio je predsednik JS Dragan Marković Palma. „Predsedništvo Jedinstvene Srbije, na osnovu odluke Glavnog odbora stranke, održalo je sastanak pošto je potvrđena izborna lista za predsedničke izbore i jednoglasno donelo odluku da podrži Ilića“, rekao je Marković agenciji Beta. Prema njegovim rečima Ilić je pokazao izuzetne rezultate i kao ministar i kao predsednik opštine u dva mandata. „Rezultati njegovog rada vidljivi su na svakom koraku, a poznato je da smo mi partija koja uvek i na svakom nivou traži, ne prazne priče, nego izveštaj o radu koji je u slučaju Velimira Ilića veoma pozitivan“, istakao je Marković.
Beograd – Predsednici opština Negotin i Zaječar podržali su predsedničkog kandidata Srpske radikalne stranke Tomislava Nikolića, saopšteno je juče iz SRS. Predsednica opštine Negotin Radmila Gerov i predsednik opštine Zaječar Boško Ničić prisustvovaće Nikolićevoj konferenciji za novinare u subotu u Zemunu. Radmila Gerov je izabrana za predsednicu opštine kao kandidat Pokreta za Negotinsku i Timočku krajinu, a ranije je bila u Demokratskoj stranci Srbije. Ničić, nekadašnji funkcioner Nove demokratije, odnosno Liberala Srbije, sada je na čelu koalicije „Živim za Zaječar“. Tomislav Nikolić će u subotu u 18 sati u Spensu, u Novom Sadu, održati predizborni miting.
Kragujevac – Kopredsednik Srpskog demokratskog pokreta obnove i gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović obavestio je juče lidera i predsedničkog kandidata Nove Srbije Velimira Ilića da ga neće podržati na predstojećim izborima za predsednika Srbije.
U pismu upućenom Velimiru Iliću Stevanović ističe da su on kao gradonačelnik i Gradski odbor SDPO u centru Šumadije u više navrata upozoravali na probleme koje imaju s najvišim predstavnicima Nove Srbije u Kragujevcu i narodnim poslanikom te stranke u Skupštini Srbije Vladanom Vučićevićem. „Njegov (Vučićevićev) stav nije samo kritički, već sistematski agresivan, zasnovan na neistinitim i iskonstruisanim optužbama, a uz to uvredljiv za mene i moje saradnike i škodljiv za razvojne i poslovne interese grada“, navodi Stevanović u pismu Iliću.
Stevanović napominje da bi on kao političar imao ozbiljan problem da predstavlja Novu Srbiju i njenog predsedničkog kandidata u pozitivnom svetlu, kao koalicionog partnera, prijatelja i zastupnika Šumadije, dok mu njegov (Ilićev) prvi čovek zastupa ekstremno opozicionu politiku.
SDPO je, podsetimo, na poslednjim parlamentarnim izborima učestvovao kao deo narodnjačke koalicije koju čine DSS, Nova Srbija i Jedinstvena Srbija.
Beograd – Predsednički kandidat LDP Čedomir Jovanović juče je posetio Prijepolje, Priboj, Čajetinu, Požegu i održao konvenciju u Užicu. Kako se navodi u saopštenju LDP, Jovanović je u Prijepolju izjavio da je dosta zamajavanja građana s podrškama ovom ili onom kandidatu. „Jasno je da su svi moji protivkandidati jedna partija, jedna vlast i tako će biti dok sede u istoj Vladi i slušaju jednog vođu, Koštunicu“. „Suština je u tome da nas ta vlada i svi njeni kandidati odvajaju od Evrope, neguju monopole, poklanjaju javna preduzeća i u 21. veku prave izolovanu srednjevekovnu državu na tlu moderne Evrope“, rekao je predsednički kandidat LDP. On je, kako je saopšteno, istakao da je siguran da su Srbija i njeni građani bolji od sopstvenog rukovodstva. „Zbog toga očekujem da će građani 20. januara dokazati da ne žele da žive ni kao siromašni podanici u partijskoj državi, niti u ruskoj guberniji, već kao slobodni ljudi u evropskoj Srbiji“, rekao je Jovanović.
„Treba da kažemo ljudima šta je ta Evropa. Kad si mlad u Evropi si cenjen, poštovan, Evropi si potreban. Kad si mlad u Srbiji si proklet, kad si žena u Evropi si ravnopravna, a u Srbiji si sluškinja. Kad si starac u Evropi te poštuju zbog onoga što si stvorio, imaš svoje mesto u društvu. Kada si pošten, kada si vredan na poslu, tamo dobiješ platu i cene te, a ovde za tebe kažu da si budala ili dolaziš prvi na posao, a odeš poslednji. E, mi o toj Evropi pričamo, Evropi koja ceni naše dobre osobine i koja menja one koje su loše. I nema loših i dobrih društava, postoje samo dobra i loša rukovodstva i građani koji nisu imali priliku da dođu do izražaja“, rekao je Jovanović.
Beograd – Socijalistička partija Srbije i Partija ujedinjenih penzionera Srbije potpisaće u subotu sporazum o saradnji. Glavni odbori SPS i PUPS održaće svečanu sednicu glavnih odbora, na kojoj će proglasiti i potpisati sporazum. PUPS je na parlamentarnim izborima u januaru 2007. nastupila u koaliciji sa Socijaldemokratskom partijom i osvojila 3,2 odsto glasova. Predsednički kandidat SPS Milutin Mrkonjić danas će, posle potpisivanja sporazuma o saradnji, nastaviti kampanju posetom Braničevskom okrugu. Centralni promotivni skup održaće u Centru za kulturu Požarevac u 16 sati.
Pirot – Kandidatkinja Pokreta snaga Srbije za predsednicu Srbije Milanka Karić izjavila je juče u Pirotu da je nad penzionerima izvršen „socijalni genocid“. „To jeste teška reč, ali je tačno, jer su penzije svedene na socijalnu pomoć. Prosečna penzija iznosi 16.000 dinara, a zemljoradničke penzije ni 6.000 dinara“, rekla je Milanka Karić novinarima posle sastanka sa članovima PSS. Navela je da će se, ako bude izabrana za predsednicu Srbije, zalagati da se imovina koja je pripadala penzionom fondu vrati penzionerima i da taj fond bude revitalizovan. „To je moguće uraditi ponovnim preispitivanjem pogrešnih privatizacija i iniciranjem novih uspelih privatizacija“, rekla je Milanka Karić. Milanka Karić je supruga odbeglog biznismena Bogoljuba Karića, za kojim je raspisana poternica zbog toga što je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja. Navela je da će se njen suprug vratiti u Srbiju kada žena postane predsednica Srbije. „Kada se to bude desilo Bogoljub će biti ovde“, rekla je Milanka Karić.
Novi Pazar – Predsedništvo koalicija Lista za Sandžak donelo je odluku da na predstojećim predsedničkim izborima podrži Velimira Ilića – ovo je na jučerašnjoj konferenciji za novinare saopštio Nermin Bejtović, generalni sekretar koalicije Lista za Sandžak. Ilić je u prethodna dva ministarska mandata dao nemerljiv doprinos razvoju Srbije i sandžačkih opština, rekao je Bejtović.
Predsednici opštinskih odbora DS i G17 plus i šef izbornog štaba Sandžačke demokratske partije Vinko Dobrić, Šaban Prušević i Meho Mahmutović, na jučerašnjoj konferenciji za novinare pozvali su građane Novog Pazara da izađu na izbore i svoj glas daju Borisu Tadiću. Konstatovali su da su predsednički izbori 20. januara „važan test za političku opredeljenost Novog Pazara“ i da može da se bira između dva puta, onog koji s Borisom Tadićem vodi ka evropskim integracijama, ili onog koji vraća unazad u mračne devedesete godine.
Novopazarski odbor G17 plus participira u ovdašnjoj lokalnoj vlasti, a predsednik opštine Sulejman Ugljanin podršku je dao predsedničkom kandidatu Velimiru Iliću. Predsednik ove partije na lokalnom nivou Šaban Prušević zadovoljio je novinarsku znatiželju objasnivši da je GO te partije doneo odluku da podrži Borisa Tadića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari