Boban Stojanović o neprihvatanju dela opozicije da učestvuje u predizbornim debatama na TV Pink: Trebalo bi otići i "razbucati" ih 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Učešće u uživo emisijama ne bi trebalo odbijati. Bez obzira na sagovornike i televizije o kojima je reč, kaže za Danas Boban Stojanović, politički analitičar.

Sagovornik Danasa je komentarisao odluke Marinike Tepić, prve na listi koalicije Ujedinjena Srbija i Vladete Jankovića, kandidata za gradonačelnika iste predizborne liste, ali i Boška Obradovića, lidera Dveri i kandidata za predsednika, da se ne odazovu pozivu Željka Mitrovića, vlasnika televizije Pink da učestvuju u predizbornim debatama na toj TV.

Naime, Željko Mitrović je na Tviteru objavio sledeće u vezi sa pozivima koje je deo opozicije odbio: „Kao i što sam obećao, svi učesnici na predstojećim izborima, što znači svi predsednički kandidati i sve parlamentarne liste, dobiće besplatne termine na televiziji Pink za predstavljanje svojih političkih programa! Danas smo žrebom, pred kamerama, izvukli raspored termina“.

Boban Stojanović o neprihvatanju dela opozicije da učestvuje u predizbornim debatama na TV Pink: Trebalo bi otići i "razbucati" ih 2
foto FoNet/Zoran Mrđa

Marinika Tepić je potom napisala na istoj društvenoj mreži da se neće odazvati tom pozivu.

– Zašto nećemo na Pink u 18:15: Zato što je to fabrika zla koja krije ko joj je platio spot uoči ubistva Olivera Ivanovića. Koja “ubija” i nas žive. Za to nagrađena državnim kreditom i neplaćanjem poreza. Neka pročitaju ovaj odgovor u tom terminu, dok još imaju frekvenciju“, napisala je Tepić.

Boban Stojanović, međutim, smatra da bi treba otići i odazvati se pozivima režimskim medijima.

– Treba otići i razbucati ih kao što su to uradili Zdravko Ponoš, Boris Tadić i Mlađa Đordjević, prethodnih dana. Da li na agresivan način ili na izuzetno miran, to je vec do taktike i profila političara. Pokazali su da se može na oba načina. Važno je da ih čuje što više ljudi. Da gledamo ovakve emisije češče, potpuno bi drugačiji ishod izbora bio. I to nije davanje legitimiteta tim televizijama nego upravo tu treba ukazivati na medijski mrak koji prave te televizije – zaključuje sagovornik Danasa,

Boban Stojanović o neprihvatanju dela opozicije da učestvuje u predizbornim debatama na TV Pink: Trebalo bi otići i "razbucati" ih 3
foto FoNet Milica Vučković

Poput Marinike Tepić i Vladeta Janković i Boško Obradovič su odbili pozive TV Pink.

Boško Obradović je rekao: „Ne pamtim da je neko iz opozicije mogao da gostuje na TV Pink poslednjih 10 godina. I sada Željko Mitrović glumi nekog dobrog čoveka koji je, je li, udelio opoziciji nekih 15 minuta. I ja se, naravno, tome neću odazvati. Prekosutra imam taj termin koji mi Željko Mitrović poklanja, da posle 10 godina pljuvanja, vređenja, klevetanja i laži – i svega onog što je moglo da se čuje ne samo o meni, već i o celoj opoziciji – sada nam daje 15 minuta. Dakle 15 minuta u odnosu na 10 godina laži i kleveta“.

Obradović je rekao da nije spreman da trči za mrvicama koje baca neki medijski tajkun, navodeći i da toj televiziji, inače, „treba da bude oduzeta nacionalna frekvencija“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari