Kladovo: „Pokret za Kladovo“ očekuje brzo formiranje opštinske vlasti 1Foto: Pokret za Kladovo

Od pet izbornih lista, koliko je u nedelju učestvovalo u „izbornoj trci“ za lokalni parlament u Kladovu, tri su izborile odborničke mandate. Za mnoge je iznenađenje rezultat koji je ostvarila grupa građana „Pokret za Kladovo – dr Borislav Petrović“ koja je prema preliminarnim rezultatima osvojila devet mandata u opštinskoj Skupštini koja broji 28 odbornika.

Prema preliminarnim rezultatima koje je objavila Izborna komisija opštine Kladovo, izborna lista SNS je sa 5.063 glasova osvojila 14 odborničkih mandata, 3.293 glasova dobila je lista „Pokret za Kladovo – dr Borislav Petrović“ koji su joj doneli devet odbornika, dok je treća lista koja će učestvovati u novom sazivu, lista kladovskih socijalista koja je osvojila pet odborničkih mesta.

Naprednjaci i socijalisti su u odnosu na prethodne lokalne izbore osvojili manji broj odborničkih mesta. U prethodnom sazivu socijalisti koji su bili u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom, imali su devet mandata, a Srpska napredna stranka 18.

Ima mišljenja, da se deo glasova naprednjaka i socijalista prelio na listu grupe građana „Pokret za Kladovo – dr Borislav Petrović“ koja je, kako za sebe kažu, grupa građana – stanovnika opštine Kladovo nezadovoljnih društveno-političkom situacijom u svojoj sredini, verujući svojim činjenjem i idejama mogu da doprinesu tome da se u Kladovu živi bolje.

U kampanji od aktivista ovog pokreta je moglo da se čuje da za njih politika nije cilj, već alat za stvaranje bolje lokalne sredine za bolji život svih, jer kako su isticali cilj lokalne politike mora biti boljitak svih, a ne samo pojedinaca.

– Zahvaljujem se svima koji su u našoj grupi videli snagu za promene u Kladovu – kaže za Danas nosilac liste dr Borislav Petrović, koji čestita svim Kladovljanima na želji i hrabrosti da slobodno i u miru iskoriste svoje biračko pravo.

– Čestitam svim strankama izborni rezultat i nadam se brzom formiranju opštinske vlasti. Naša grupa građana spremna je za razgovor sa svim relevantnim činiocima, ali vodeći pre svega računa o interesima naših građana – rekao nam je dr Petrović.

U “Pokretu za Kladovo” ističu i da “lokalna politika ne sme biti ono što nas razdvaja, kao što je to sada slučaj, njen rezultat ne sme biti to da se, kao sada, delimo na “naše” i “vaše”, jer svi smo ovde “mi”, jer svi zajedno živimo ovde.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari