Odborničkoj listi radikala u Sevojnu nedostaju potpisi birača 1Foto: N. Kovačević/Danas

Izborna komisija Gradske opštine Sevojno je utvrdila da odbornčka lista SRS za lokalne izbore u toj opštini, koji će se održati 3.aprila, nema dovoljan broj potpisa građana i naložila toj stranci da ih prikupi u roku od 48 sati.

Komisija je utvrdila da lista „Dr Vojislav Šešelj-Srpska radikalna stranka“, na kojoj je deset odborničkih kandidata od ukupno 19 koliko odbornika broji sevojnička skupština, ima 194 overene izjave birača i da im nedostaje još šest takvih potpisa.

U svom zaključku, izborna komisija je navela da je ta lista dostavila potpise 210 birača, ali da je proverom u jedinstveni birački spisak utvrdila da je šest lica podržalo drugu izbornu listu i da deset lica ima prebivalište na teritoriji druge lokalne samouprave.

„Utvrđeno je da nedostaje još najmanje šest pravno valjanih overenih izjava birača, što znači da izborna lista sadrži nedostatak, koji je smetnja za njeno proglašenje“, piše u zaključku sevojničke izborne komisije, koja je podnosiocu te liste naložila da nedostajuće potpise dostavi u roku od 48 sati.

Takođe, navodi se da je, u skladu sa Zakonom o lokalnim izborima, u lokalnim samuopravama koje imaju manje od 20.000 birača izborna lista utvrđena kada je potpisima podrži najmanje 200 birača.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari