Izborna debata na N1: Pitanje migrantske krize rešava se na nivou države, Vojvodina nema ingerencije 1Foto: N1

Kandidati pokrajinskih lista više stranaka ocenili su danas da je pitanje migrantske krize problem na nivou države i da Vojvodina, kao autonomna pokrajina, nema ingerencije da odlučuje i reševa takvu vrstu problema.

Kandidat liste Narodne stranke Siniša Kovačević, u izbornoj debati na televiziji N1, naveo je da Srbiju spašava što je „nedovoljno atraktivna“ migrantima da bi ostali ovde.

„Ja osećam empatiju prema tim ljudima, ali ja među njima ne vidim ni decu ni žene, već neke mladiće i muškarce kojima je valjda obećan boljitak u zemljama EU“, rekao je Kovačević.

Kandidat liste „Nacionalno okupljanje“ Borko Ilić ocenio je da se problem migranata rešava u Beogradu.

„Bezbednosne strukture Srbije treba da rešavaju taj problem. Sistemski je problem što smo pristali da prihvatamo migrante u našu državu“, istakao je Ilić.

On je naveo da je neophodno doneti potpuno novu migrantsku politiku.

Kandidat na listi Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš naveo je da se građani u Beogradu i Vojvodini mahom ne osećaju bezbedno.

On je ocenio da su u pitanju organizovane kriminalne grupe kojima je cilj prelazak iz jedne države EU u drugu, a Srbija je tranzit.

Kandidat liste „Srbija protiv nasilja“ Mihailo Brkić izjavio je da je država „izgubila potencijal“ za rešavanje problema migrantske krize.

„Najveći deo problema je na teritoriji Vojvodine. Problem neće nestati, već će biti još veći, a država mora da nađe odgovor“, rekao je Brkić.

On je istakao da je neophodna aktivnija uloga države.

Kandidat sa liste Srpske radikalne stranke Đurađ Jakšić naglasio je da teret migrantske krize ne sme da padne na Srbiju.

„Srbija je u par navrata pokazala veću brigu i interes za migrante nego za svoje građane“, ocenio je Jakšić.

On je naveo da će problem potrajati dokle god poslednji migrant ne napusti Srbiju.

Učesnici debate složili su se po pitanju izgradnje „Novog Sada na vodi“ i naveli da su protiv „takvog urbanističkog projekta“.

Na debatu na televiziji N1 pozvani su i kandidati sa lista Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i Saveza vojvođanskih Mađara, međutim nisu se odazvali pozivu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari