Izborna lista Branimira Nestorovića bez prevelikih iznenađenja: Prednjače novinari 1foto (BETAPHOTO/Press centar UNS/MO)

Na parlamentarnim izborima izborna lista Branimira Nestorovića – „Mi glas iz naroda – profesor doktor Branimir Nestorović“, koju je večeras RIK proglasio, nastupiće pod rednim brojem 14 na izborima 17. decembra. Ova izborna lista, umesto 250 kandidata za poslanike, ima 101 kandidata.

Nosilac i prvi na listi je lekar Branimir Nestorović, drugi je Siniša Ljepojević, penzioner, novinar i publicista.

Na trećem mestu je politikolog Aleksandar Pavić, a na četvrtom advokat Jelena Pavlović. Na jedanaestom mestu je nekadašnji novinar NIN-a, a danas naučni saradnik Jovan Janjić, dok su 17, 73 i 78 mestu takođe novinari Aleksandar Pavković, Darko Kocijan, radijski voditelj i Mihailo Milošević.

Na Nestorivićevoj listi nema previše iznenađenja, kako se očekivalo. Zastupljene su gotovo sve kategorije zanimanja od studenata, do penzionera, a najviše kandidata je iz Beograda.

I Gradska izborna komisija je na večerašnjoj sednici usvojila Rešenje o proglašenju izborne liste broj 13. „Mi- glas iz naroda, Aleksandar Jerković“, koju je za izbore za odbornike Skupštine grada Beograda, raspisane za 17. decembar podnela Grupa građana “Mi-glas iz naroda, Aleksandar Jerković“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari