Mogu li izborni uslovi da se poprave do decembra ili će opozicija biti osuđena da na ulici vodi predizbornu kampanju?

Ostavite komentar


  1. Pa da li iko (normalan),može da poveruje da će „ovaj što laže 30 godina“,od danas da (pro)govori istinu ???

  2. Opozicija ne treba da dozvoli izbore kada im nije vreme, već treba da osvoji 40 opstina u aprilu , pa Beograd za dve godine , a mozda i republiku. Ovako će losije proći na lokalu , a od republike i grada nema nista

  3. A sada ono što ste čekali cele večeri,muzika za ples,Dame biraju?
    „Budi sam na ulici“

  4. Minimum minimuma je da N1 ili Nova S dobiju nacionalnu frekvencu. Bez toga ne vredi ni počinjati izborni proces.

  5. Gde SNS sme dozvoliti opoziciji minute na nacionalnim televizijama? Da se narodu otvore oči? Pa niko ih spasiti neće-možda ih konačno i linčuju!

  6. Pukla je opozicija….dok vlast zbija redove, oni se dele, razilaze, razgovaraju….itd. Recept za siguran poraz

  7. Opozicionim strankama neophodni su aktivisti za rad na terenu. Aktiviste ,u značajnijem broju, nema ni jedna stranka osim one koja ima široko rasprostranjenu mrežu klijenata. Za ozbiljnu stranačku infrastrukturu neophodan je novac, koji opet nema niko osim ovih koji su zarobili državu i koriste obilato sve državne resurse u resurse u kampanji. Realno ,bliži smo modelu višestranačkih izbora kakvi se održavaju u Belorusiji. Kada bi svi ovi koji nazivaju opoziciju kilavom osnovali stranku, gde bi nam bio kraj? U suštini ovde odlučuje o svemu jedan čovek, pa su bitniji predsednički izbori.

  8. Kako god okrenes, „mlogo je komplikovano“ !
    „Narod“ je „masovnim protestima“ vise nego jasno pokazao da zeli promenu vlasti i jednu „bolju Srbiju“ ali kada dodju izbori „narodu ruka zadrhti“ i opet glasa za ovu vlast verujuce da je „Bolje vrabac u ruci nego golub na grani“ !
    U Srbiji pre „stvarnih izbora“ treba prvo odrzati „predizborne izbore“ na kojima bi ucestvovala samo „opozicija“ kako bi narod na „stvarnim izborima“ znao zasta glasa i sta ga ceka posle „stvarnih izbora“ !
    Kakva bre opozicija, „saka jada za EU“ i „saka jada za Rusiju“, sami ce medjusobno da se „ispojedaju“ i pre „stvarnih izbora“ !

  9. Važeći izborni zakon je usvojila bivša vlast, pa ako im je bio dobar tada zašto ne bi bio dobar i sada.

  10. U izbornoj godini se ne bi trebalo menjati uslovi iz izbornog zakona. Do sada je jedino smanjen cenzus sa 5% na 3%, a svi ostali uslovi su ostali isti.

  11. Ovi izborni uslovi, ako se ne varam (a ne varam se), dogovoreni su sa predstavnicima EU i na kraju je opozicija pristala. I sada ponovo kukanje o izbornim uslovima. Ne mogu da se otmem utisku da se vec pravi alibi za novi izborni poraz, bilo da je to u decembru ili na prolece.

  12. Koji bre izbori, koja promena uslova? Nema od toga ništa jer je Vučić sve tako organizovao da se već danas zna da je on pobedio. Unapred se znaju i rezultati izbora jer je i taj „zanat“ naučio kod Slobe Miloševića dok je bio ministar za (dez)informacije! Za opoziciju je bolje da se ne maltretira i da uopšte ne izlazi na izbore. U Srbiji, dok to Ameri ne narede, neće biti nakkave promene vlasti niti boljitka standarda života. O demokrtatiji i neutralnom pravosuđu u Srbiji ne treba ni da govorimo, toga nema ni u SAD a delimično ni u EU!

  13. Опозиција ће од напредњака добити , за остало могу да се договоре. И то ће тако ићи унедоглед, и јадни Ми, српски народ.

  14. Ovakva opozicija nema šta da traži na izborima osim ako nema nameru da ponovo legalizuje ovu nakaradni vlast i zadovolji svoje lične interese, kao što su :skupštinske plata, finansiranje partije, tašna, mašna, automobile i po neki traktor!

  15. Promene ce nastati, tek kada dovoljan broj gradjana, bude spreman na licnu zrtvu, po cenu gubljenja zdravlja ili zivota.

  16. Kao da je politika jedini posao na svetu, pritom taj posao ne umeju ni da rade…

    Otprilike kao da ja protestujem ispred Pinka jer bih da budem hirurg, a od medicine imam sve epizode Dr.Hausa.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.