Izdajice će pokušati da se obuku u lepo odelo

Umetnik Dragoljub Raša Todosijević govori za Danas o Kosovu, prilikama na kulturno-umetničkoj sceni i navikama ovdašnjih političara

Ostavite komentar


  1. Jadno je što će ovo pročitati nekolicina, a Informer čita ,,glavnina,, velik čovek i umetnik…voleo bih da prođem pored Vas i skinem Vam šešir iz poštovanja…

  2. Svaka izgovorena rečenica na mestu. Ovaj intervju treba postaviti gde god je to moguće i što duže. Možda bismo progledali. Svako poštovanje gospodinu. Uostalom, sve prave vradnosti sa ovih prostora prvo se verfikuju u inostranstvu.

  3. "…Upitan koliko ga pogađa ignorisanje sistema prema njegovim uspesima imajući u vidu da nema uslove za rad…" Ignorisanje kog sistema? Onog pre pada Berlinskog zida ili onog posle pada istog? Verovatno se misli na onaj prvi jer ovaj drugi daje pare samo za ono sto moze da se preproda i tako ostvari kapitalna dobit…

  4. Covek stvarno nije u toku. Doooobra starleta za noc zaradi vise od zbirne plate jednog odeljenja u Vinci. Inace, zao mi je umetnika. Teska vremena najvise njih pogadjaju. I ne samo u finansijskom smislu. Njihove duse trpe jos vise od novcanika.

  5. Pa naravno. Prostitutka koja radi kao poslovna pratnja i treba da zaradi vise od inzinjera u Vinci jer ona radi nesto korisno, dok inzenjer u Vinci ne radi nista jerbo je Vinca davno propala i ne sluzi nicemu.

  6. Sve dobro priča osim što se prosrao za kolorisanje Tirane. Ipak je to Srbin, seljak, s odredjenim ograničenjima i automatskim kontriranjem.
    Inače genijalan potez Edija Rame.
    To je nešto što treba Beogradu da pokrene duh stvaralaštva i napretka, jer sivilo i belilo fasada ima ulogu da ““utišava““ taj duh, dok manjina krade.

  7. К““о је овај човек ? Страшно…

  8. Kako se samo srozavate ovim vec tragikomicnim i beskicmenjackim pro-velikoaljabanskim lobiranjem i spinovanjem u vezi legalizacije"drzave kosova". Nista nije bitno, nego samo "da li poznajete Edi Ramu", " da li ste upoznali/videti/dotaknuli Albanca i jeli kako je to fantasticno", "da li prihvatate realnost na Kosovu kako je tumace albanski nacosi, simpatizeri i sponzori" itd. I sve je to u redu i legitimno ali je onda neozbiljno sebe smatrati za "profesionalne novine" kako sebi volite da tepate.

  9. Koliko naš čova razume i ceni bilo šta što je makar malo dalje od njegovog nosa, vidi se iz jedne tipične opaske jednog od njih: kažu ovi na radiju i televizoru kad preporučuju onu dosadnu ozbiljnu muziku – slušajte i zavolećete. Ja sluša jednog dana, bio mi upaljen radio na traktoru pa nisam imao vremena da promenim stanicu, sluša, al ne mogo da zavolim za božu majku. Nikako. Posle se promeni program i naiđoše ovi naši pevači i pevaljke. Divota. Isto ko da sam bio ispod šatre. Taj naš čova bi, kad bi mu nekim slučajem palo šaka neko ulje na platnu bez rama, iskoristio to platno kao krpu da na njemu ruča i da posle u njega uvije paradajz i slaninu koju nije pojeo. Iako je išao u školu i završio makar osnovnu pa možda i srednju. Ima u školskim programima i delova o umetnosti, ali se preko njih prolazi kao preko raskopane ulice. Da bi se nadoknadilo propušteno, posle se oblepi voz reprodukcijama ikona i fresaka i uputi na Kosovo.

  10. Види богати,уметник кога је летеће камење са берлинског зида направило интелектуалцем!?С*обзиром да су му се пријатељи разбежали на све стране света,биће од њега једна солидна,мистична и нарикајућа Баба Ванга!!!

  11. Eto vidite kako je super kada objavite razgovor sa nekim ko nije iz DS/SNS placene ekipe. Znate dobro o cemu pricam. Isto moram opet reci da su karikature Koraksa vise nego dosadne. Jel ima neko jos da zna da crta?

  12. Sve drugo je OK u odgovorima umetnika Rase Teodosijevica,ali njegovo blagonaklono misljenje o Vladimiru Kosticu,predsedniku SANU,jednostavno,vrsku si nema!.Kostic,to vec otupavelo ““liciddrsko srce““ tu je i dovedeno da bude poslusnik aktuelne vlasti,koja hoce da Kosovo i Metohiju otpise iz sastava Srbije.Taj Kostic nije do sada organizovao bukvalno nijedan naucni skup posvecen Kosovu i Metohiji,u vreme kad se Kosovo grubo,mimo svih pravila i principa medjunarodnog praba,grubo otkida od Srbije, niti ce to – uostalom kao ni njegov pretbodnik Nikola Hajdin!- uciniti do kraja svog mandata!On je,jednostavno,na tu izdaju pristao!

  13. Eto vidite kako je super kada objavite razgovor sa nekim ko nije iz DS/SNS placene ekipe. Znate dobro o cemu pricam. Isto moram opet reci da su karikature Koraksa vise nego dosadne. Jel ima neko jos da zna da crta?

  14. Kako to lepo reče gosn profesor : Čija planina toga i ovce , ili beše obrnuto …..!?

  15. Dobro Raso, hocesda budes pametan to je ok, sam sans da si bio niko i nista pre 5 oktobta, na talasu tog dogadjaja si postao NEKO $, I to je ok za tebe.
    Nema niko problem sto si ti umetnik koji je na kraju uspeo da unovci svoj rad, problem je kad ti sebe hoces da predstavis kao nekog ko je nezavisan i slobodan, a ti si na kraju postao ono protiv cega se borio celog svog zivota, DRZAVNI UMETNIK.
    P.s znam tvoj rad I cenim vise ono Iz ranije faze kad si imao prijatelje.

  16. ignorisanje sistema prema raši? predstavnik srbije na bijenalu u veneciji? a otkupi ministarstva kulture srbije od kada je otkup ustanovljen? dobio je preko milion dinara samo za jedan rad, a ostalo da ne nabrajamo. raša i slični samo kukaju, od jutra do sutra, mrzitelji svega i svakog drugog, mrzitelji države koju cede i od koje žive…jednom je izjavio ““““ne volim umetnike koji moljakaju državu““““…pa, kako, onda, tumači svoje istaknuto mesto u toj istoj državi? aha, veliki umetnik sa velikim egom pa je kompletno društvo, njih 20tak ljudi koji odlučuju o savremenoj umetnosti u srbiji, palo na njegov ego! a strancima i regionu ga je preporučulo to što je bio na ručku sa sorosom i što sve vreme pljuje po srbiji. to je presudni tiket za ulaz u miljenike srpskih medija.

  17. Da si veliki umetnik kao Mrđan Bajić sagradio bi vilu na Dedinju sa ateljejem i to sve od novca koji je ovaj stekao od čiste umetnosti.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.