Izetbegović čeka Nikolića 1Foto: Wikipedia

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je da su odnosi Srba i Bošnjaka od ključne važnosti za BiH i za region i da mu je uvek drago da se sretne sa Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem kako bi pokušao da popravi odnose.

Bez obzira na to što se desilo na Balkanu, moramo popravljati odnose Bošnjaka i Srba, ta osovina je od krucijalnog značaja za stabilnost na celom Balkanu, ocenio je Izetbegović.

Kako je rekao u emisiji Intervju 20 na BHT1 u sredu uveče, „tu se mora razgovarati, izneti stavovi, razmeniti informacije, inače počinju da rastu predrasude i nepoverenje, tako da mi je uvek drago sresti i sa Aleksandrom Vučićem i s Tomislavom Nikolićem, i pokušavati odnose s njima popravljati“.

Na pitanje šta misli o dolasku predsednika Srbije Tomislava Nikolića u BiH, Izetbegović je rekao: „Voleo bih da to bude u vremenu mog predsedavanja Predsedništvom, zbog bošnjačko-srpskih odnosa, ali zo je na njemu, pa kada bude spreman, mi ćemo ga rado ugostiti u Sarajevu“.

Odnosi Srbije i BiH postali su zategtnuti posle izjave načelnika opštine Srebrenica Ćamil Duraković da u Potočarima 11. jula nisu poželjni pojedinci i predstavnici institucija koje negiraju genocid. On je rekao da uprkos tome Srebrenica želi dobru saradnju sa Srbijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari