Izetbegović: Ne može se povezivati budući status Kosova sa nekim novim statusom RS

Ostavite komentar


  1. Tačno.
    Budući status Kosova neće uticati na novi status Republike Srpske kao što neće uticati ni na novi status današnje federacije tj. raspad.
    Ha. Ovaj Izetbegović nikako da se pomiri sa činjenicom da bosna nepostoji od 1992.
    Jel on ćorav?

      1. Šta tebi nije jasno.
        Jel Kosovo nezavisno…. nije, šta je budući status Kosova???
        Na Kosovu Srbija pokušava zaštititi ono što je Srpsko a ne kao HR „ni pedalj svoje zemlje“ iako je tu bilo zagarantovano krvoproliće.
        Uglavnom pričekaćemo još za taj konačni status.
        Bosna??? koja bosna, mislite federacija i RS.
        Odavno država u izmišljenoj državi, ali nemaju rešenje koje bi oživelo Bosnu jer je to nemoguće.
        Ta šansa za gospodina Izetbegovića je propuštena onda kad je odabrao terorističku stranu, tj. protiv pristalica stare države gde su Srbi uveliko dominantni, isto kao CG i ova severna MK (duge noge ali kratka pamet).
        Šta tebi nije jasno Slovenac, bolje se upitajte za vašu teritoriju i prestanak industrijske dominantnosti na teritoriji bivše SFRJ, koja polako ali sigurno dolazi.
        RS samostalna bez ikakvih kompleksa po pitanju teritorije Srbije.

  2. Zasto ne ? Novi status Kosova novi status Republike Srpske. Posteno.

    1. Шта је ту тачно поштено?!

      1. ‘Postena’ cinjenica, da su im na Zapadu malo dosadile ‘muslimanske Dzamahirijice’ posejane bez razloga po Evropi, posle 9/11 i ‘dobrovoljaca’ u Siriji?!

        1. Можда, али ни приближно колико експоненти панславјанске џамахирије у Европи, Вељо…

  3. Ne znam ko vidi a ko ne vidi sto se tice statusa Kosova sve je okoncano Republika Kosovo nezavisna i priznata od najrazvijenih zemlja sveta

    1. Zasto je Izetbegovic pomenuo Bregzit kao jedan razloga slabljenja pozicije Bosnjaka?
      Pa jednostavno, nece moci kroz Veliku Britaniju da utuce na put Srbije u EU. Ne treba smetnutu sa uma da je Velika Britanija bila najglasnija u satanizaciji Srbije i Srpske.

    2. Nигде у праву па ни међународном не постоји категорија „развијених земаља“ за коју важе је ли неки посебни закони силеџијства. Колико год кречили независни нисте нити ћете икада бити а две трећине човечанства не признаје силеџијство као „право“ и тај број ће само да расте.

  4. A zašto se budući status KIM ne može povezivati sa statusom RS? Pa ne može, zato što KIM nikada neće biti država, a RS ce biti nezavisno od BIH.

    1. RS neka radi sta hoce, a nama u Srbiji nek se ne pripaja!!!!!!

    2. Sigurno si napravio permutaciju jer Kosovo nije deo Srbije a sada za sada RS je sastavni deo federacije BiH

      1. Прочитај резолуцију 1244. Можете да се заносите да сте „независни“ али само док трошкови вашег одржавања не постану неподношљиви и вашим савезницима.

        1. Da to mozda necete da „pomognete“. Cuvaj bre to sto imash, mozesh i bez toga da ostanesh.

      2. Mali problem je što Republika Srbija nije de jure priznala odcepljenje dela svoje teritorije, tj. svoje pokrajine. (De fakto ona od 1999. god. nema kontrolu nad najvećim delom svoje južne pokrajine, a od dolaska AV-a na vlast, RS se odrekla kontrole i upravljanja na čitavoj teritoriji svoje južne pokrajine). Dok se ne nađe među stanovništvom Srbije veleizdajnik koji je spreman da protivno Ustavu RS potpiše odricanje RS od dela svoje teritorije, KiM nema de jure legitimitet samostalne države koja može postati članica UN. Ako se to i desi, a bujanje autošovinizma u Srbiji ukazuje na tu mogućnost, neka od stalnih članica Saveta bezbednosti UN može staviti veto na odluku o prijemu KiM u punopravno članstvo u UN. Ne znam da li je moć narko dolara koje žele da ulože albanski sponzori nezavisnosti KiM tolika da se neko iznenađenje desi. Ta moć je ogromna, svakako.

  5. – Moze i te kako !!
    – I tvoja FBiH i Republika Kosovu su nastale oruzanom secesijom pod patronatom EU, SAD i NATO. I obe ove „tvorevine“ kako-tako funkcionisu zahvaljujuci spolja nametnum guvernerima i stranim vojnim i policijskim formacijama.
    – Bez trajnog stranog prisustva ni tvoja FBiH ni RK ne mogu da opstanu na duzi rok.
    – Vi ste sukobljeni etnicki i verski a Kosovari plemenski i mafijaski.

  6. Oно што сврби Изетбеговића а и менторе сепаратиста на Косову је да не могу постојати два сета логике – један за Србе а други за све остале. Нема ниједног разлога ни логичког ни правног по коме може да се даје једним сепаратистима право на отцепљење а другима не. Право је универзално а преседане који се догоде неминовно користе и други као Руси да врате Крим. Ако Срби у РС распишу референдум и прогласе независност нема те логике која ће извадити спонзоре сепаратиста на Косову и Изетбеговић то добро зна, зато и кмечи.

  7. Neznam qitam komentare i qudim se Kosovo je nezavisna drzava i de fakto je vise nezavisna drzava od BiH i od Srbije, status Kosovo je odavno resen a sta se tiqe pregovori sa Srbijom oni zele evropa ako hoqete u evropu ne treba da imate problemi sa susedom da nije evropa Kosovo nikad ne bi prebovarao sa srbijom a Bosna je resen Dejton a Serbija sa Kosovom absolutno nisto nema to svi znamo ali treba da rese Vojvodinu Sangak i ostali stvari,, pitam se koja je visa prava drzava.

    1. Eh da sam nesto Milivoje pa da Ti odgovorim kratko i jasno ali i duhovito.
      Uporedjivati Srbiju i R. Kosovo je isto kao nezvanom gostu na svadbi (R. K.) i starom svatu ili tebi jasnije barajktaru tj. Srbiji.
      Procitali reci Bakirove koliko problema imaju Bosnjaci i sta je sve protiv njih od Bregzita preko islamofobije…

  8. TVoj glavni adut je Srebrenica zato od toga pravis spektakl i mislis da ces tako oduzeti pravo jednom narodu na konstitutivnost i umesto da sa dva naroda trazis konsenzus ti vodis svoju nerazumnu politiku kojom ces konacno ugasiti BIH.

  9. Je’l Bakiru, … tebe izgleda najvise muci to sto sa Miloradom ne mozes da se dogovoris ko je to ‘Bosansko Kosovo’? … On tebi, ili ti njemu?!

  10. Bas naprotiv, B. Izetbegovicu.Posto su na tlu bivse Jugoslavije resena sva nacionalna pitanha(slovenacko, hrvatsko, crnogorsko, makedonsko, uskoro albansko-kosovsko)), pravi je trenutak da Srbija insustira na resavanju srpskog pitanja. U tom okviru i Republike Srpske. Sve drugo, na duzi ili kraci rok, izazvace nove tenzije i oruzane sukobe.

  11. Gos.Izetbegović bi trebao da se stidi politike koju je vodio njegov otac a sada i on jer je ta politika najvise isla na ruku Hrvatskoj i Sloveniji i tako je svojom losom politikom i mrznjom prema svemu sto je srpsko a stavljajući u prvi plan samo interese muslimana a ne sva tri naroda ustvari naneo najvise zla sopstvenom narodu bošnjačkom jer je nekada živeo u jednoj državi kao jak politički subjekt a sada u tri drzave bez ikakve ekonomske,političke ili vojne moći po stranim protektoratom toliko o mudroj politici porodice Izetbegović.

Ostavite komentar


Politika

Do petka će se znati koalicije za parlamentarne izbore na Kosovu 8

Do petka će se znati koalicije za parlamentarne izbore na Kosovu

Politički subjekti imaju rok do petka da CIK-u proglase predizborne koalicije za izbore na početku nove godine. Posle 30. avgusta, svaki politički subjekt koji nije proglasio koaliciju do 30. avgusta biće u obavezi da se sam takmiči na izborima 9. februara. Do sada su samo AAK i Nisma proglasili predizbornu koaliciju. KDI, koji prati svaki izborni proces, ne očekuje da će se ići sa drugim koalicijama na ove izbore.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.