Anasonović: Izlazak na izbore je ogromno nepoštovanje prema građanima

Jelena Anasonović, aktivistkinja iz vremena pokretanja protesta, o najavi "1 od 5 miliona" da mogu da odustanu od bojkota

Ostavite komentar


  1. Deco oneko Vas je dobrano zaveo a jako moguce da je to akademik Teodorovic. Ovi ljudi koji se BORE i setaju vec 30 godina nisu taj samozvani pljuvac akademik Teodorovic koji je za svoju unuku trazio stipendiju od Sase Radulovica i zato sami od danas setajte. a MI KOJI SE BORIMO I POSTENO RADIMO 30 I VISE GODINA VAS VISE NECEMO NITI BRANITI OD BATINASA av NITI OD BILO KOGA A VI SADA DECICE SA AKDEMIKOM tEODOROVICEM SE SPREMITE ZA IZBORE SA TEODOSICEM I AV…..>

  2. Ova devojka, koja je iskoristila nezadovoljstvo u narodu da sebe izreklamira i pojavi se u ulozi nekog prepametnog lidera, predstavlja jos jednog VELKIKOG STETNIKA tipa onog „Belog“ ili ovog, sada aktuelnog „Tranfafilovica“, koji ima obicaj da vesa i pisa po tudjim grobovima. Prosto je zadivljujuce koliko je gluposti uspelo da stane u ovoj njenoj jedinoj recenici? Ulagati toliko „znanja, vremena, energije i SEBE“ i to samo da bi se bojkotovalo ono za sta se ova „pametnica“ bori?! Neverovatno?!

    1. Evoreci cu vam baklon Mili a ako vam he botu to stvarno ime manite se corava posla i idite ubedjujte glasace SNS-a da glasaju za SNS jer od avgusta vam ode AV.Nas ne mozete ubediti,jer nam je dosta vladavine mafije,prodanih dusa i polupismenih.

      1. Boga mi ti tako pismen imaš puno pravo da prigovaraš polupismenima. Samo napred.

  3. Sad svi peru ruke i imaju pametnija posla. Vucic ispade jedini dorastao teretu politickog trenutka u kome se nalazimo.

  4. Zaista je nepoštovanje gradjana i birača ako se na izbore ne izadje. Kako misle da opravdaju svoje neučešće na izborima pred svojim glasačima. Za koga da glasam ako sam protiv ove vlasti. Za one, još gore. Obavezno na izbore pa „kom opanci kom obojci“.

      1. “Velizar“,bolje da si postavio “ime“,“Vazelin“. a to što si spomenuo,pa mi iz SNS-a vam tu stavljamo nešto drugo…što nije za javnost.

  5. Deco moja, napraviće Služba svoju grupu studenata i mladih i nazvaće je ‘1 od 5 miliona..’, i sa njima izaći na ‘izbore’ … i pokazati senilnim babama i dedama da je to demokratija.
    Nama preostaje da gledamo, pošto smo stari da bežimo odavde … ali vi niste . BEŽITE , ne trošite energiju uzalud, ovaj narod je zaslužio taman tako!!!

    1. Džaba deco pričate. Jedini jezik koji ovaj narod razume je majmunski. I jedino Vučić se tim jezikom obraća Srbljima. Zato, ne trošite uludo snagu već put pod noge. Kavez je za majmune, nije za ljude.

  6. Sta ces Sinko, ili ce ‘na fintu’ da nam postanu ‘vjcicevi vucici’, ili ce takvi, bez skole, na Zapad po baustelama i cuvanju staraca, svima ‘u inat’!?
    Alternative kao generaciji, su vam lose i svako i bilo cije pokazivanje karaktera i principa u ovoj situaciji je kao ‘melem na ranu’, …

  7. Najveci deo opozicije ,koji je za bojkot ,shvata protivnike sve one koji nisu za bojkot ,iz nekog razloga.Ja mislim da je to zbog toga da bi odrzali njihove pozicije kao vodje opozicije,blokirajuci prostor za neke druge,time sto ako se bojkotuju izbori,tu su finansijski problemi,a gde su finanskijski problemi,tu je DJilas,gde je DJilas jedva da mozemo govoriti o opoziciji .To je vise konkurent vlast ,koji je istovremeno ,u kojekakvim dogovrima sa istima .To sto ova klincadija izlazi na izbore,to je naravno pritisak na SZS, nesto su se zakacili,oni nesto zahtevaju ,ovi im ne daju i sada vrse pritisak .Naravno,da je su DJilas pre svih a i ostali iz SZS kontrolisali organizatore,to je vrlo lako raditi,to je svet koji je zeljan samopromocoije,politicki neuk,bez uticaja ,neki su se na kraju casno povukli ili su se preracunali a neki ce se do kraja komprotmitovati ,kao ovi koji izlaze na izbore,zbog propalog dogovor sa DJilasom.Ja na kraju,ne zagovaram izlazak na izbore,samo isticem posledice bojkota,koje nisu pozitivne .Da su neke druge vodje opozicije,mozda bih i ja bio za ali ovi nemaju poverenje gradjana,napravice neke dogovre sa vlascu,svako ce gledati svoj interes,politicki su neuki i naravno da ne znaju sta da rade posle tih izbora .

  8. Prijaviti se da hoćeš ti i stranka koju rukovidiš da se pojavite na teren gde treba da igrate utakmicu, a nazivaju je “politički izbori”, sa zavezanim nogama, sa sudijama protivnika, mora da si ili lud ili previše pametan pa te svi ostali ne mogu shvatiti. Kada sam pre godinu dana upitao prof. Mićunovića: Zašto ne nepustite Skupštinu, zar ima smisla da sediti u istoj Sali sa toliko poganih ljudi?! Odgovorio mi je: “Mislite na bojkot, pa nema potrebe. Ova vlast će sama sebe da uruši.” Sada znamo da ova vlast može da plaća i kaomadante u Vojsci od prodaje oružja, a i komandante u Policiji od gajenja i prodaju droge. No, da li treba verovati da među visokim dužnicima u Vojsci i Policiji da su svi protuve najdonje vrste? Sigurno ne. Iako će sitne duše da se pojave na izborima vlasnika države Aleksandra Vučića, radi stečenog duga, lične promocije i profiterstva, po onom “daj šta daš”, politička snaga koju poseduju Savez za Srbiju, Pokret slobodnih građana, Dosta je bilo-Saša Radulović, “Ne davimo beograd” i još neke stranke, može da porizvede tihu revoluciju. U kojoj je moguće da se pojavi i Vojska i Policija predvođena neprodanim komandantima.

  9. Draga moja „aktivistkinjo iz vremena pokretanja protesta“ (mada lično ne znam šta znači ta „titula“ i hoćeš li je zadržati do kraja života), na proteste sam izlazio redovno do trenutka kada si „sklonila“ parolu “ Da ovi odu, a da se oni ne vrate“. Od tog trenutka je “ 1 od 5 miliona “ prestao da bude protest nezadovoljnih građana, a postao instrument političkih partija. To je razlog zašto opada masovnost i zašto si postala samo “ aktivistkinja iz vremena pokretanja protesta „.

  10. Zavadi pa vladaj. Vlast ce sve da izmanipulise, a ako su uspeli da rasture pokret demonstranata, vise im ne treba. Jos samo da izmanipulisu i izbore.

  11. Opozicija mora da nađe način kako da se ujedini oko stava za neizlazak na izbore ili će razjedinjena doživeti ono što nagoveštava Valentina Reković; star sam, ali podržavam mlade, jer će oni duže opstajati na ovoj planeti; razjedinjeni nam sutra uopšte niste potrebni; ili se razjedinjujte posle osvajanja vlasti.

    1. U njihovu bajku su mislili i tkzv „beli listići“ koji su isto bili bojkot ali javni koji se migao izbrojati.Bojkot ovaj ne givori koliko opozicija bi imala glasiva jer onih koji ne izađu bi bilo mnogo više onih koji nikada ne izlaze na izbore.Recimo ja mislim da su svi isti i ne izađem.Neću da me se trpa u vreću sa olozicijom.Oni ne komuniciraju sa naridom,pročitaju nešto što i dete zna,protestuju u slobodno vreme.Sede i čekaju.Negde se dižu revolucije,štrajkovi u radno vreme,razgovara sa naridom širim zemlje itf.Naši čekaju samozvanog sveca Savu koji je otišao na godišnji odmor kad vidi ko u njega veruje.

  12. Kaze mala Jovanovicka– Pre neki dan razmišljam o tome kako sam pre godinu dana svake subote po podne imala neke žmarce u kičmi i leptiriće u stomaku…Cudni neki simptoni na demostracijama???

  13. Po ustavu koji je donet protiv ustavno si glasao.Ustav kaźe fa sadašnjoj skupštini ističe mandat u junu.Po istom ustavu do maja mora da bufu završeni izbori.Izbori se mogu odgoditi zbog ratnog stanja.Ti jednostavno od 3 juna nemaš skupštinu jer više nema mandat.Politika nije lastiš da ga razvlačimo koliko nama treba.Tražili ste AV uživajte u izborima.

  14. Draga mala Mila iz Rektorata , moraš da shvatiš da se boriš za sebe i svoje vreme , i da niko nec e da odradi tvoj deo posla.

    ZA svako naknadno kajanje , kaže se „Ode voz“…

    1. Draga Mila , kafa krened u rat, borbu bar , nema nazad

      Ja sam bila uporna 1968 , pa u pisanoj revoluciji u Miloševićevi ratno i poratni vreme , i bitku smo oba puta dobili ….
      Kada odustaneš , po vratka nema.
      „Voz je. već otišao!!! „

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.