Jakšić: Crkveno pitanje "majka" problema 1Foto: FoNet/Nenad Djordjević

Spoljnopolitički novinar Boško Jakšić ocenio je danas da su Srbija i Crna Gora pandemiju iskoristile da dodatno pokvare odnose, a da je crkveno pitanje postalo „majka svih problema“ u međusobnim odnosima.

Ono što sam ja pročitao danas je da je kriterijum jasan – da su sve zemlje koje imaju više od 25 zaraženih na 100.000 stanovnika opasne po jednu malu sredinu kao što je Crna Gora i one su na spisku zatvorenih. Da li je to samo Srbija, ne znamo, rekao je Jakšić za N1.

Umesto da Beograd i Podgorica i njihovi lideri prepuste sve to Vaseljenskoj patrijaršiji, ili bilo kome drugome, upleli su se u igru oko crkava, ukazuje Jakšić.

Ne zaboravimo, Aleksandar Vučić i Milo Đukanović su lideri dva jedina hibridna režima na Zapadnom Balkanu.

Dakle, dve vlasti sa najjačim autoritarnim tendencijama, pa neka te svoje autoritarne moći vlastodržaca iskoriste i neka se dogovore i prekinu sukob koji je na veliku štetu i građana Srbije i građana Crne Gore, predočio je Jakšić.

U trenucima kada se zamera nedostatak solidarnosti Evropskoj uniji, dodao je on, mi pokazujemo da na ovom mini prostoru ne možemo ni elementarnu solidarnost da pokažemo u takvim trenucima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari