Jakšić: Crkveno pitanje „majka“ problema

Ostavite komentar


  1. Treba da se sastanu dva patrijarha., Milo i Vučić i da reše problem.

  2. Mnogo je kume 25 zaraženih?. Pa Srbija će sa preko 20 zaraženih izađi na biračka mesta, da glasa. Naravno, ako se drugačije ne naredi, tj SLUŽBENIM putem dotera u red, na šta smo već navikli.

  3. Površno i naivno tumačenje naše odnosno, crnogorske stvarnosti. Ko u odluci „Don Mila Korleonea“ ne prepoznaje udarac ispod pojasa, udarac pun mržnje i besa, taj nije „odavle“. Gospodin Jakšić, pokušava da bude iznad svih, Nije crkveno pitanje „majka svih problema“ već nastojanja vlasnika celokupne flore i faune u Crnoj Gori, da redizajnira prošlost i svest najvećeg broja gradjana Crne Gore. On se duboko stidi crnogorske sprske ili prosrpske prošlosti pa smatra da takav kompleks ima i većina stanovništva te države. Odluka da Srbi iz Srbije i Republike Srpske ne mogu da putuju u Crnu Goru, je znak očaja i primitivnog besa vladajuće oligarhije sa Milom na čelu.

  4. Kad samog sebe proglasis liderom svih Srba, Srbiju maticom svih Srba (pravoslavaca) onda smatras da imas prava da zabadas nos kad ti se god prohte i to istvoremeno i nadmeno i kocijaski. Nikada jos nisam procitao da je taj isti Djukanovic komentarisao neko unutrasnje pitanje Srbije ili odluke nase vlade, a kamo li da je nekoga vredja, ni on ni bilo ko iz njihove vlade. Mi to pravo dajemo sebi svakodnevno. Da smo mi odlucili da ne otvaramo graniciu bili isli u Podgoricu za odobrenje? Da mi hocemo da preimenujemo crkvu ili vec da radimo sta hocemo mnogo bi nas bilo stalo sta o tome misle u Crnoj Gori. Zato Jaksicu mani se te demagogije i jeftine propagande. Pri tome, jedno pricas ovde a drugo u Podgorici.

    1. Da li Srbija ima trecinu stanovnistva koje diskriminise i ugnjetava, na nac.osnovi zato sto su Crnogorci? Kad se to desi, neka komentarise i predsednik Crne Gore, i trebalo bi. Zapravo, to sto Vi smatrate suvisnim sa nase strane, je ispod svakog minimuma.

  5. Pa vaseljenski patrijarh je rekao svoje: Srpska pravoslavna Crkva je jedina kanonska Crkva u Crnoj Gori. Isto je rekao i papa rimski. Ovde su složni istok i zapad. Vučić kakav da je, on se ne protivi ovom sudu. To rade isključivo duPljani koi pevaju himnu naciste Sekule Drljevića! Dakle, jasno je gde je problem, a taj se zove Milo Đukanović. Najveća podvala fašista je da smo svi isti – ne, nismo svi isti! Niti su Vučić i Đukanović isti, jer poslednji vlada trideset godina u Crnoj Gori a Vučić tek osam godina u Srbiji. Ali gledajte, antisrbizmu Srbi moraju da budu lično adolf hitler, suprotno nismo jednaki sa našim jadnim susedima. Ali ako moramo da budemo adolf hitler da bi bili jednaki sa drugima, šta to govori o drugima?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.