Janjić: Izbori pokazali da Beograd može da izvede podelu Kosova

Ostavite komentar


  1. Malo bih proširio:izlaznost 42% samo po sebi govori da stvari ne stoje baš čvrsto,ako se doda ili oduzme da je 4-5% glasova osvojila albanska lista glasovima Albanaca stanje je još nepovoljnije,ni sva propaganda,najavljene teroristčke akcije,“strah“da će albanci oteti sever,prisustvo „ogromnih“ snaga policije,primanje plata i penzija i od Srbije i od Kosova osigurali su glasanje SAMO sa kosovskim dokumentima i po zakonima Kosova,da im sada,pod tim uslovima,ne smetaju ni obeležja Republike Kosovo,ispunjavaju bezpogovorno svoje pravo.Carine na robu iz Srbije su ostale,ništa se bitno nije izmenilo,biće:Niste morali ni da krečite.

    1. Zar ne znate da je na KiM oko 1.636.000 Kosovara a u na glasackim spiskovima oko 1.960.000.
      Pred same izbore su upisali oko 4-5.000 naravno Albanaca.
      Srbe su ogranicili da glasaju samo sa dokumentima R. Kosova mada po svim zakonima i interno raseljeno lica imaju pravo glasa. A mozda je i na KiM kao i ovde u Srbiji na izborima za lokalnu samouprave imaju pravo glasa samo sa prebivalistem u gradu u kojem se glasa.

  2. Kako sami sebe umemo da saplicemo i dajemo slagvort neprijatelja a Srba i srpske stvari.
    Prvo. Izbori se jesu odrzali u nenormalnim i nedemokraticnim uslovima, jer kako objasniti da su se Srbi listom odlucili da izadju na izbore pod uslovima NATO okupaciji i albano-balisticko-UQK vlasti?
    Zasto niste slicno mislili kada su Rugova sa njegovom LDK fakticki osvojili KiM. Zar je demokratiju sto su u Savez za Promene i krajnja levica i nacisticki Ljoticeci.
    Zbog ovakvih i slicnih trabunja pre svega Srba ni pod razno Albanci nece sprovesti vec potpisani Briselski Sporazum i ZSO. Toboz neustavno, a ustavno je formiranje Vojske, nametanje taksi matici Srba i Bosnjaka, kao i deklaracije o genocidu Srba na KiM i prekrajanje izborene volje gradjana i zamenjivanjem balistickim poslusnicima.

  3. Složni i ujedinjeni Srbi mogu mnogo da postignu u očuvanju srpstva na Kosovu i Metohiji.

  4. O KAKVOJ PODELI PRICATE pobogu covece sta je sa svima vama. Kakva podela zar treba dati bilo sta ISTA nekom ko te tuko i maltretirao i ubijao sve sto je stigo.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.