Janko Veselinović o odlaganju sednice za smenu Gašića: Poslanici vladajuće većine u restoranu i po hodnicima, nisu se odazvali ni na zvonce 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/MO)

Činjenica da je SNS, svojim koalicionim partnerima, danas onemogućio zasedanje tako što nije dao kvorum za početak rada skupštinske sednice o predlogu opozicije za smenu ministra policije Bratislava Gašića dokaz je da je SNS izgubio politički kompas, navodi Janko Veselinović, lider Pokreta za preokret, i poslanik Ujedinjenih u Skupštini Srbije.

On u saopštenju dodaje, da poslanici SNS-a i partija koalicije nisu ušli u salu kada je trebalo da se utvrdi dnevni red, odnosno ušlo je tek nekoliko poslanika.

„Do sada se retko dešavalo, kod nas ali i u uporednoj praksi, da stranka na vlasti opstruiše rad parlamenta po dnevnom redu za koji je i sami glasala. SNS se u poslednje vreme služi raznim smicalicama koje ne pripadaju načinu političke borbe karakterističan za vladajuću stranku. Prvo je vladajuća većina zanemarila zakonsku obavezu da prolećno zasedanje započne prvog radnog dana u martu, pa je početak tog zasedanje kasnio mesec i po dana. Zatim su poslanici većine na pritisak opozicije prihvatili sednici na kojoj se razmatra odgovornost za velike tragedije koje su zadesile Srbiju u kojima je život izgubilo 17 mladih ljudi, a 20 ranjeno da bi nakon treće tačke dnevnog reda pokušali da prekinu sednicu i samo zbog novog pritiska opozicije ta sednica je nastavljena“, opisuje on.

Prema njegovim rečima, poslanici vladajuće većine danas su se za vreme početka sednice nalazili u restoranu i po hodnicima i ovoga puta se nisu odazvali ni na zvonce jer im je prethodno naređeno da ne ulaze u salu.

„Ovo pokazuje da SNS-u nije stalo do države jer je ova sednica, koja nije održana, koštala građane Srbije preko 2 miliona dinara. Poslanici su stigli iz raznih krajeva Srbije, od Subotice do Kosova i Metohije i platili prevoz“, ukazuje Veselinović.

On zaključuje da je možda  SNS danas pobegao od opozicije i razgovora o smeni ministra Bratislava Gašića ali da neće pobeći od protesta građana protiv nasilja i odgovornosi za stanje u društvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari