Janko Veselinović: Zabrana šetnje na Evroprajdu je vrhunac licemerja Ane Brnabić i Vlade Srbije 1Foto: FoNet

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović ocenio je danas da je zabrana šetnje na Europrajdu 17.septembra „vrhunac licemerja premijerke Ane Brnabić i Vlade Srbije imajući u vidu da premijerka javno promoviše LGBT pripadnost, a da pripadnici te populacije ne mogu da ostvare osnovno pravo na javni skup.

„Sa jedne strane imamo ‘dičenje’ činjenicom da je na mestu premijera LGBT osoba, koja lično ima svu moguću zaštitu, jer joj to omogućava pozicija na kojoj se nalazi, a sa druge strane imamo faktičko stanje da država ne može da omogući osnovna ljudska prava“, istakao je Veselinović, navodi se u saopštenju.

On je ocenio da je licemerna i činjenica da istog dana, iako se za Evroprajd znalo najmanje dve godine ranije, država organizuje manifestaciju u Beogradu i da organizacije bliske režimu najavljuju kontra manifestaciju, kojom se suprostavljaju najavljenoj šetnji.

„Nužno je da prestane ta igranka i da se pripadnici LGBT populacije dovode u situaciju da kleče pred premijerkom i predsednikom Republike kako bi im se osigurala osnovna ljudska prava. Time se dokazuje da ne postoji pravni sistem već samo volja jednog čoveka i njegovih eksponenata, ovoga puta odlazeći-dolazeće premijerke Ane Brnabić“, rekao je Veselinović.

Veselinović je ocenio da je „nužno da se hitno obezbedi sloboda javnog okupljanja i da to ne zavisi od političke ili bilo koje druge volje jedne osobe ili jedne stranke“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari