Janković: Država ne sme terati mlade 1Foto: Stanislav Milojković

Predsednički kandidat Saša Janković pozvao je danas mlade da ostanu u Srbiji, ne zato što nemaju gde da odu, već zato što je ovo naša zemlja.

Negde drugde može da bude uređenije i bogatije, ali neće biti naše, rekao je Janković tokom današnjeg susreta sa mladima u Beogradu.

Zajednički zaključak razgovora bio je da su mladi „terani“ iz Srbije negativnom selekcijom i nedostatkom bilo kakve perspektive za bolji život. Tome se mora stati na put, pre svega svešću da imamo pravo i moć da oblikujemo državu u kakvoj želimo da živimo, a onda i zajedničkim radom da to i postignemo. Srbija ne sme više da bude zemlja koja će svoje mlade ljude iznajmljivati drugim državama, niti zemlja u kojoj sa svojim bližnjima razgovaramo preko Skajpa, poručio je Janković.On je ocenio da će mladima svakako biti bolje ako iz loše situacije, kakva je danas ovde, odu u neku bolju, ali ih je pozvao da to ne rade.

Mnogo bolje ćete učiniti sebi ako pomognete da ovde napravimo bolju situaciju. Hajde da uredimo Srbiju da bude baš onakva kakva želimo da bude, poručio je Janković mladima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari