Janković: Funkcije sam stavio stranci na raspolaganje 1

Predsednik gradskog odbora Beograda Demokratske stranke Srbije (DSS) Uroš Janković izjavio je danas da je principijelno stavio stranci na raspolaganje svoje funkcije, dok se krivični postupak vodi protiv njega, o čemu će odlučiti stranački organi.

Janković je rekao, na konferenciji za novinare u sedištu DSS, da je prošao kroz „medijski linč, čast izuzecima“, kao i da svojim postupkom želi da skine sa stranke neopravadani teret koji joj je stavljen kako bi bila satanizovana.

Želim da ovako skinem i pritisak sa tužilaštva i suda jer sam kroz medije već osuđen i teško je posle toga da sud zauzme neutralan stav, rekao je Janković, kojeg tužilaštvo sumnjiči da je učestovao u prevari golmana Vladimira Stojkovića.

Do povratka u politiku Janković se, kaže, neće oglašavati, napominje da veruje u pravosudni sistem Srbije i ne želi da uperi prstom ni u koga kao odgovornog što se našao u ovoj situaciji iako, kako je naglasio, nije kriv.

Potpredsednik DSS Miloš Jovanović je, na pitanje kako je stranka položila 50.000 evra kao jemstvo da se Janković brani sa slobode, rekao da stranka nije u sjajnoj finansijskoj situaciji, ali da su novac skupili prijatelji Jankovića, članovi stranke i oni koji nisu članovi.

Janković svakako neće pobeći iz zemlje, to jemstvo se vraća, bila je dužnost da to uradimo jer nema razloga da bude u pritvoru ako postoji mogućnost da mu se pomogne, rekao je Jovanović.

Navodeći da ostavlja po strani svoje lično uverenje da Janković nije počinio nikakvo krivično, Jovanović je podsetio da je svako nevin dok se ne donese presuda da je kriv.

Janković je nevin dok se, i ako se uopšte, ne dokaže suprotno, DSS ga tako smatra i gleda, rekao je Jovanović, uveren da će Janković u budućnosti još više doprineti stranci. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari