Janković: Naš put je tek počeo

Ostavite komentar


  1. Gospodine Jankovicu , glasala sam za Vas. Niste me razocarali u kampanji , nisam razocarana vasim rezultatom. Nemojte me razocarati. Ja se veceras nisam smejala sa vama , meni je bilo muka. Moja deca imaju 3 i 5 godina. Cini mi se da Srbija u ovom momentu ima samo vas. Ne dozvolite da moja deca imaju 13 i 15 godina kad onaj ode s vlasti. Koliko god vi bili zadovoljni i srecni vasim rezultatom znajte da je za sve nas koji smo glasali za vas ovo veoma tuzan dan.

  2. Reći da je Beli za nešto kriv je glas onih koji nisu spremi sa suočavanjem. Čak ni matematika ne ide u prilog tome. Jasniji program, jasna kritika prošlosti DS-a, jasniji poziv glasačima da mu pomognu u kontroli Šutanovčevog DS-a koji je pružio strukturu ovoj kampanji. Svi smo znali da bi Jankovićeva pobeda značila parlamentarne izbore i da bi kandidat za premijera bio Šutanovac. A to se prećutkivalo a nije smelo. Ej narode, nemogu sam da pobedim i oni su mi najbliži ali ako vas budem pozvao da ih skinemo jer ne poštuju Ustav ili zakon moraćete da se odazovete. Pogrešno je bilo angažovanje motive iz vremena skidanja Miloševića koji su trebali da pobude entuzijazam a ustavri bude osećaj frustracije. Pogrešna je bila Vojtehovski u timu. Zbog asocijacije na najgore sa Pinka, neuverljivog govorništva i sve to iza debelog rama za naočare. Više bi apstinenata probudile podrške Radulovića i Jeremića jer bi tada imao harizmu jedinstvenog kandidata. Beli je simbol mlade, frustrirane i vrlo žive Internet generacije i to večeras nijedan analitiačar ili profesor ne razume do kraja. Da, oni ne znaju kuda tačno idu ali znaju da idu tamo gde je svetlo.

  3. Ne cestitati pobedu je jako kulturno……Jankovic me podseca na prevremenu ejakulaciju a za to su mu krivi drugi….kud baci glas na njega…

  4. Gosn Jankovicu, da li i dalje mislite da vise kandidata znaci vecu izlaznost biraca? Posle ovog debakla, sve je jasnije da je Radulovic bio u pravu: samo jedan kandidat opozicije i referendumska atmosfera izvode narod na glasanje. Vasi sebicni licni i uskostranacki izbori kostaju nasih jos najmanje pet izgubljenih godina zivota, a po svemu sudeci deset.

    Hvala vam za sve sto ste ucinili, za sebicluk, za zaslepljenost, za sujetu. Dalekovid covek i talentovan politicar trebalo je ovo da predvidi. Vi to ocigledno niste, ili vam to nije bio prioritet.

  5. Idemo Saša do pobede, tek sad! ZBOG DUDE i svih časnih ljudi. NEMA NAZAD!

  6. @ moje dete zna ko je vučić
    Ovi izbori jesu prekretnica i rezulatat je dobar. Nada se probudila i kakav takav opozicioni front se stvorio. Verujem i da bi sam Jankovic to rekao- nije bitan on nego nas 15-16 posto koje se udruzilo da kaže "tu smo i želimo bolju, lepšu i pravedniu budućnost".
    Nada je tu, idemo dalje.

  7. Sad ćemo svi malo da budemo pametni.. U poslednjih nekoliko godina stalno slušam da nam je dosta ovih sadašnjih političara u vrhu politike i da nam treba neko novi. Tako je, ali…
    Odakle treba da se pojavi taj novi i kako treba da izgleda njegov profil?
    Niko ne zna da kaže.
    Saša Janković je upravo bio jedan od takvih po mom mišljenju.
    Nov kao političar, a dovoljno prisutan u javnosti da se ljudi ne pitaju "Ko je sad pa taj? Odakle on?"
    Svojim dosadašnjim postupanjem je pokazao da je neko ko ima kišmu, da se zalaže za vladavinu prava i poštovanje zakona i institucija. I što je još veoma bitno, ne odstupa u borbi da ostvari to za što se zalaže kad naiđe na prepreke. Možda je za njega trebalo glasati.
    Ja mislim da jeste.
    Da li je sasvim čovek bez mana?
    islim da nije.
    Ali ako nam je bio cilj da sklonimo sa vlasti sadašnjeg glavnog odgovornog urednika života u Srbiji, onda je trebalo prihvatiti i nekog ko baš nije savršen.
    Uostalom, bilo je tu još cela lepeza nekih drugih kandidata za koje se moglo glasati uz manje ili više tolerancije.
    Ne, mi smo tražili savršenog ili ništa.
    Po svemu sudeći dobili smo ga.
    Jedino još ne znamo da li je savršen ili je ništa. Vreme će pokazati. Najverovatnije ovo drugo.
    Bilo bi dobro da sad gospodin Janković nastavi svoj politički rad i izgradi neku političku snagu koja će moći da se bori sa alama sadašnjeg režima.
    i smo imali priliku da se izborimo sa sadašnjim stanjem, nismo je iskoristili (najmanja izlaznost od 2012).
    Ne možemo da krivimo neke druge (savršene) koji se nisu prijaviliza borbu za predsednika.
    Krivi smo mi jer nismo hteli da prihvatimo ono što je bilo na političkom tržištu, a bilo je sasvim dovoljno prihvatljivih rešenja, boljih od sadašnjeg.
    U pamet se za drugi put.

  8. Vaš put je tek počeo ? Tačno, Vuka ne treba da se plašite, ali Beli Preletačević vas možda negde usput pretekne

  9. Hvala gospodine Jankovicu, po prvi put smo imali za koga da glasamo,punim srcem.
    Lepo je konacno definisati ko su nas 16%, a ko, ostali.
    ozda je ovako i bolje,barem necu morati da glasam za Jeremica i njegovu SRS retoriku
    u drugom krugu.

  10. Cudno ponasanje g.Jankovica, za koga sam glasala. Ovo nije pobeda i ne moze se takvom proglasiti. Razumem da postoji zelja vracanja i odrzanja optimizma i vere u neke buduce pobede. Ali za to nije dovoljno 15 – 20% glasaca "pristojne" Srbije. Njih je uvek bilo. Bice potrebno i puno ogorcenih i ljutih glasaca, koji su sada glasali za Vucica i Seselja (60%). Nisam sigurna da ce sledece godine biti moguce izvesti taj preokret, a onda odose u nepovrat jos sledecih 5 godoina. Za nekog ko je udisao suzavac ispred skupstine 5. oktobra 2000. jako razocaravajuce. Da li ce deca moje generacije za 5 godina razmisljati o odlasku iz Srbije u istoj meri, kao sto je moja generacija pre 20 godina? Sta ce biti potrebno za 5 godina, da bi Vucic i njegova banda sisla sa vlasti? Koliko jada, bede i batina? Naravno borba ne prestaje zbog nase dece, ali tesko uz osmeh na licu.

  11. Naravno nije se desio smak sveta, pobedila je pristojna Srbija u odnosu na "krezubu Srbiju", idemo dalje. Ponovo se pokazao kao tacan onaj Borin stih, "Srbin je lud, Srbin je proklet, jednom ga ubijes a on hoce opet"! Do nekih sledecih izbora a bice ih vrlo brzo, pozdrav. Srbijo dobro ti jutro, dobila si predsednika bas kakog si zasluzila, ustolicila si "KUMA", a vi deco, diplome u ruke i pravac svet, spasavajte se ovog ludila i zivite svoj zivot tamo negde, gde je zivot dostojan coveka.

  12. Pominjanje Srebrenice i straha da Vas neko neizlupa ako udjete u drugi krug, odlivaju glasove, lose osmisljena kampanja , ako nema mogucnosti na TV ima mogucnosti vrata do vrata, drustvene mreze i drugi vidovi politickog marketinga, nema kukanja na prljavu kampanju, rad, rad i samo rad, pod hitno traziti i istrajati krivicna odgovornost za politicare i zaplena imovine za krsenje ustava zakona i kradju. bez ovoga nema boljitka u Srbiji , skolstvo, crkva i porodica trenutno bez autoriteta, podizati i graditi srpske firme i preduzeca, a ne strane koji nam kozu skinuse, o zombiranim Srbima nijednu rec.

  13. Zasto nije hteo u kampanju zajnedno sa Jeremicem? Tek sada se pitam sta mu je bio cilj. Ko je zadovoljan?

  14. Upravo tako, dobili smo predsednika kakvog zasluzujemo, kao narod. Ne za kakvog sam glasala, ali sam ovo zasluzila samim time sto sam se nadala da ima nade za nas, sto sam ocekivalada smo drugaciji, svesniji, posteniji…A, sad je vreme da se ide. Davno je Bog ovde rekao laku noc!

  15. Rezultati pokazuju da je Srbija jednopartijska država sa koalicionim i opozicionim partnerima, a sa druge strane su disidenti. A tih disidenata je nominalno baš malo u odnosu na ukupnu populaciju, a i oni su sve suprotno od huligana, pa se od njih ne može očekivati neka šteta po režim. I tu su glasači Belog. Kritikovati njih je veoma neozbiljno. Svakako da će većina njegovih istomišljenika i dobar deo Jankovićevih glasača napustiti Srbiju u narednim godinama, pa se na njihove glasove u budućnosti ne može računati u velikoj meri. Sve u svemu, rezultati izbora su poražavajući.

  16. Dobar dan.
    Na zalost ili srecu, nisam stizala da se obazujem politicki.Nsam iznenadjena ishodom ovog troska koji mi je, po ko zna koji put, bez moje saglasnosti nametnut.
    I 16% PAMETI je bolje nego 55% GLUPOSTI i kaze mi da JAAAA treba da se jos vise trudim da tih 16% povecam sa mojom deco,i njihovom decom,i njihovim kumovima, drugovima,i njihovom decom.Dragi moji istomisljenici, samo napred: dobro seme, sa pravom negom, ubija korov, ma koliko ga bilo.
    Ljiljana R.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.