Janković pozvao Vučića da iznese stav o rešenju kosovskog problema 1(arhiva) Foto: PSG / twitter

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković izjavio je danas da činjenica da ni posle četiri meseca nema pomaka u istrazi političkog ubistva Olivera Ivanovića ukazuje na to da je reč o nesposobnosti ili nedostatku političke volje.

Janković je na konferenciji za novinare u Beogradu pitao kakvi su rezultati istrage Tužilaštva Srbije za organizovani kriminal u slučaju ubistva Olivera Ivanovića na severu Kosova.

„Onaj ko štiti poredak bezakonja na severu Kosova odgovoran je za političko ubistvo Olivera Ivanovića“, smatra Janković, koji je konstatovao i da je sever Kosova u središtu pažnje srpskih službi bezbednosti i da se postavlja pitanje kako nema pomaka u istrazi ubistva takvog ranga.

Janković je ocenio i da su svi u Srbiji, osim predsednika Republike Aleksandra Vučića izneli stav o rešenju kosovskog problema i pozvao Vučića da i on saopšti kako misli da to pitanje treba rešiti.

Miroslav Kopečni iz Pokreta slobodnih građana je ocenio da „konfiskacija“ penzija koju je sprovela vlast Aleksandra Vučića nije imala značajniji ekonomski efekat.

On je rekao da je Međunarodni monetarni fond preporučio vraćanje penzija i ocenio da je ta preporuka jasna poruka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari