Janković: Opozicija će naći načina da sarađuje 1Foto: Biljana Ljubisavljevicć

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković rekao je sinoć u Nišu da ova vlast „Srbiju strašno puno košta“ i da oni koji žele da je smene „nemaju više pravo na grešku“.

– Svaki dan tonemo sve dublje i svaki dan neko od nas to plaća životom, imovinom, sigurnošću, zdravljem. Ova vlast opstaje na problemima, obesmislila je i državu i institucije, a vodi računa pre svega o svojim skrivenim interesima- rekao je Janković.

Na tribini PSG on je kazao da unutar opozicije postoje razlike, odnosno da PSG ima drugačiju viziju Srbije od Saveza za Srbiju, ali da čitava opozicija ima zajedničku svest da je „ovo što imamo na čelu države pogubno za sve nas“.

– Mi smo za evropsku, demokratsku, građansku, modernu i decentralizovanu Srbiju, dok je drugi deo opozicije konzervativniji. Te dve opozicione linije će se u jednom momentu susresti, odnosno naći način da sarađuju kako bi smenile ovu nakaradnu vlast. Kada se to dogodi, pokazaće se i koja je od te dve vizije bolja za Srbiju- rekao je Janković.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o potencijalnom ujedinjenju opozicije na lokalnom novou u Nišu, Janković je kazao je PSG „spreman za partnerstvo u akciji“, odnosno na saradnju sa opozicijom oko konkretnih pitanja. On je precizirao da će niško Povereništvo PSG doneti odluku o tome , uz saglasnost „centrale“ Pokreta, jer, kako je kazao, „ne zna kako bi moglo drugačije“.

Janković je izneo niz kritika na projekat „Beograd na vodi“, kao i besplatno preuzimanje Niškog aerodroma od strane države, ističući da takvi projekti bude ozbiljnu sumnju o „skrivenim interesima vlasti“. On je kritikovao i smene u vrhu Žandarmerije i beogradske policije nakon ubistva advokata Dragoslava Ognjanovića.

– Imamo ministra policije i ministra odbrane koji su apsolutno nesposobni, i šefa države koji sve to kontoliše. Sada se još obezglavljuje i policija, što će dodatno otežati rasvetljavanje ovog slučaja i otkrivanje počinioca- kazao je on.

 

Aplauz

Janković je posebno pozdravio „pojedince iz SNS-a“, koji su došli na tribinu da, kako je kazao, vide „šta ta strašna opozicija govori i radi“. Oni su dobili i aplauz prisutnih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari