Janković: Ovi izbori su otkrili "fašisoidnu prirodu ove vlasti" 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Izbori za skupštinu Beograda su doveli do promena kod opozicije i razotkrile prirodu vlasti koja nije birala sredstva da obezbedi većinu, izjavio je danas lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković.

Ovi izbori su razotkrili, teška je reč, ali moramo da je koristimo, rekao je on, „fašisoidnu prirodu ove vlasti“ i dodao da nisu birani metodi ni sredstva, niti se pokušavalo kriti na koji način se postupa da se obezbedi većina. Odgovornost svih nas, ne samo opozicije, je to što smo dozvolili da Srbija danas liči na Nemačku 1933. godine, rekao je Janković.

Suštinski, ocenio je Janković, režim je prema svojim biračima koristito nasilje, bilo u vidu ucene ili mita, a prema opoziciji je koristio sve moguće metode za kompromitovanje.

Vlast je skinula maske i pokazala najotvorenije nasilje i laž, a u opoziciji su se desile promene i posle ovih izbora, nastala je nova politička scena u Srbiji, ocenio je Janković.

Na jednoj strani su Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbija (SPS), a na drugoj opozicija, stranke koje su prešle cenzus.

Ta nova opoziciona scena je šansa i obaveza da opozicija prestane da se bavi sobom i počne da se bavi Srbijom, rekao je on.

Janković je odbio da odgovara na pitanja novinara TV Pink i ocenio da ta TV obmanjuje građane Srbije.

Nijedan odgovor, ni na jedno vaše pitanje ne može da doprinese informisanju već samo dezinformisanju građana Srbije. Ja u tome ne mogu da učestvujem, rekao je Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari