Janković sa „Iskorakom“ i „Požarevcem na fejsbuku“ na izbore 1Foto: Momčilo Veljković

Gradski odbor Demokratske stranke iz Požarevca i udruženja građana Iskorak i Požarevac na Fejsbuku podržali su kandidaturu Saše Jankovića za predsednika republike, rečeno je na konferenciji za novinare održane u prostorijama Udruženja građana“Iskorak.

Prikupljanje potpisa za kandidaturu Saše Jankovića počelo je u petak, a završeno sutradan.

Potpredsednica požarevačkih demokrata Marica Đokanović rekla je da se DS bori za vrednosti koje na ovim izborima predstavlja Saša Janković i dodala da je ovo prvi put da Demokratska stranka podržava nestranačkog kandidata.

-Smatramo da će Janković prevazići podele, ujediniti zemlju i stvoriti mogućnost da Srbija postane zemlja pravde i prava, a ne privilegija, bezakonja, beznađa i očaja-rekla je ona.

Potpredsednik Iskoraka, Radišta Stokić podsetio je da je u Skupštini Požarevca nedavno usvojena „sramna odluka o ukidanju saveta mesnih zajednica“ zbog koje će opozicija u narednom periodu imati dosta posla.

Saša Tomić iz grupe građana Požarevac na Fejsbuku rekla je da su ovde da podrže slobodu govora, muzike, umetnosti i kulture, odnosno Smederevce koji su se okupili u velikom broju da bi iskazali podršku Vladu Georgievu, čiji je koncert otkazan bez ikakvog razloga, samovoljom gradonačelnice Smedereva.

Ona je istakla da su podržali doskorašnjeg Ombudsmana jer se bore protiv ukidanja svake slobode i da građani potpisom podrške Jankoviću pokazuju da neće više dozvoliti da im se na bilo koji način uskraćuju osnovna građanska i ljudska prava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari