Janković: Sabiranje u oslobodilačku kolonu 1Foto: Svetislav Milojković

Lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković ocenio je da će svaki model, bilo jedna, dve ili više kolona opozicije koje se „sabiraju u jednu oslobodilačku pre ili posle izbora“, biti uspešan ako je iskren i principijelan.

„Suština je bitna i ljudi će je osetiti. Neoradikalska vlast će morati još malo da se peče na neizvesnosti, jer ovaj režim opstaje ne tako što nešto gradi, već tako što u začetku uništava sve što drugi pokušavaju da izgrade. U tome je jedino do sada bio uspešan“, konstatovao je Janković u
autorskom tekstu za NIN.

Janković je istakao da su dva strateška cilja PSG što brža smena „nedemokratske, nepodnošljive vlasti, na čelu sa Aleksandrom Vučićem“ i jačanje Pokreta radi uspešnog i trajnog ostvarenja njegovih Statutom zacrtanih vrednosti i ciljeva.

„Drugi cilj Pokret neće žrtvovati da bi se zadovoljio samo prvim. U čemu bi bila svrha smene Vučića ako to nije izgradnja i zaštita vrednosti koje njegova vlast gazi, a zbog kojih je Pokret i nastao“, naveo je Janković.

On je naglasio da PSG zbog toga nastavlja sa otvaranjem kancelarija širom Srbije, saradnjom sa drugim organizacijama koje su se pridružile Pokretu i učvršćivanjem svoje ideološke, programske i kadrovske osnove.

„Ne može niko očekivati od Pokreta da smenjuje Vučića da bi neko na vlast doveo stare d(r)ugove i ponavljao iste greške. Iskusni političari treba da nađu snage da pobede sebe i pomognu novoj političkoj generaciji da ispravi greške koje su oni napravili, ali ne smeju pomisliti da mogu i da treba
sami da ih ispravljaju“, zaključio je Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari