Janković: Savez autentične opozicije 1Foto: Stanislav Milojković

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković rekao je magazinu NIN je da taj pokret želi savez sa „celom autentičnom“ opozicijom u vezi sa fer izbornim uslovima i da može da se ujedini „samo sa ideološki sličnima“.

PSG ne može da se ujedini sa političkim organizacijama, koje „baštine ideje nacionalizma, osporavaju ostvarivanje Ustavom garantovanih ljudskih prava, veličaju ljude optužene za ratne zločine, čiji kadrovi smatraju da je učenje engleskog jezika štetno za decu“, rekao je Janković.

„Možemo i sa njima da se borimo da niko ne pokrade izbore, ali jedno nismo i nećemo biti, sve i kada bi nam neko garantovao da ćemo tako dobiti vlast. Saradnja cele opozicije i zajednički nastup na stvaranju elementarnih uslova za poštene izbore, ni više ni manje od toga“, kazao je Janković.

On je rekao da PSG ne želi da vraća Srbiju u period DOS i da hoće da gradi „budućnost bolju od prošlosti koju smo imali“.

„Neosporno je da ovu vlast možemo smeniti samo ujedinjeni, ali ne oko novog vođe, već oko zajedničkih ciljeva kojima je SNS suprotnost i prepreka. A ne da ujedinjeni žmurimo pred problemima i odlukama koje nismo doneli i nećemo da donosimo dok ne pobedimo“, istakao je Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari