Janković: Srbiju vode ponovo na stranputicu

Pokret slobodnih građana neće učestvovati na subotnjem okupljanju

Ostavite komentar


  1. Dobar odgovor PSG na aktuelnu situaciju: necemo jedan jednopartijski sistem zameniti drugim.
    Setnja koja je održana u subot je bila politička, a ne gradjanaska. Od samog početak dijalog sa glasacima, odnosno gradjanima je bio lažan. Laži se nastavljaju najavom Djilasa, a ne Zelenovića (opet liderstvo i jedan čovek, jer Zelenović ovog meseca predsedava Savezom) današnjom izjavom Djilasa da će gradjanski protest koji su kao 2017 organizovali studenti (isti oni studenti okupljeni u Protvi diktature koji su sada članovi Saveza za Srbiju) ove subote prerasli u politički. Hvala bogu postoji i drugi politički opoziconi blok koji je drugo lice opozije. Mozda Savez, sa GB 381, ali nakon izbora. U ovom momentu opoziconi kapital je u ova dve opozicione opcije (nako subotnje setnje mogu reči desničarskoj, a ne naconalnoj – Savez i gradjanskoj -GB381)

    1. Neki su probali sa Sasom Jankovicem. Ali na delu se pokazalo da bi Sasa Jankovic bio najbolji maksimalno za ministra pravde ili republickog tuzioca. Sve ostalo vodjenje drzave, koje je u Srbiji uvek bilo po uzoru na francuski politicki sistem, gde predsednik igra glavnu rec, dok je eksperiment sa PREMIJEROM ili KANCELAROM kao najacom funkcijom u drzavi, primenjivan od 2000, godine od kada ga je Djindjic nametnuo pokazao da se to kod nas ne moze zapatiti.
      Zato g. Jankovicu ne tvrdite pazar i pridruzite se opoziciji, ciji je lider bez sumnje Dragan Djilas. Stoji to da on nije novo lice, ali zar su Nikoc i Vucic bila nova lica 2012.godine, pa i oni pre nego sto su se popeli na presto 20 godina nam se nisu skidali sa ociju.
      Situacija je pokazala da Djilas ima sposobnost da upravlja situacijom i zna da izvrsi uspesno zadatak u optimalnom roku. Sto je i najvaznije. A i njegove veze sa vladajucim garniturama Demokratske stranke predvodjene Klintonom i Obamom nikada nisu bile toliko direktne. Prema tome ne gubite vreme u pogresnom drustvu, 2016. godine u Americi je doslo do promene vlasti i sve se mora promenti u celom politckom svetu u skladu sa tom cinjenicom-da je sada Tramp lider slobodnog sveta.
      Politika jeste prilika da se pojedinci debelo okoriste, ali bavljenje njome nosi i izvesne rizike za licnu egzistenciju, tako da Jankovic mora znati da to nije debatni klub. Gradjani od opozicionih lidera nikada ne ocekuju da ih ZAMAJAVAJU, vec da zastupaju njihove interese. Jer malo im je sto ih zamajava vlast, pa ce sada da im to rade i lideri opozicije.

  2. Ne brukaj se više kukavče ! Jasno je svima da si vučićev pion. Batali više, smučio si se svima !

  3. Janković je u pravu…ako će tamo biti DSS a već jesu DVERI i postavljaju uslove ko može da govori a ko ne onda mora postojati autentični Građanski blok plus ev. neke manjinske stranke…Svakim danom će biti sve jači.

  4. Opozicija je opozicija nečemu ili nekome. Nije ni izum ni vlasništvo Janka i Marka. G-din Janković imao je najbolju volju umnih ljudi naše zemlje praktično u džepu, upravo zbog atributa koje je sam naveo u izjavi. Nije, međutim, imao srce i energiju da povede narod u nešto bolje. Sada više i nije vest da ga nigde neće biti – malodušno je sve prepustio onima kojima su četnici društvo, ali Mira Karanović nije. Je li, onda, toliko čudno što radikal već dugo vedri i oblači?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.