Janković: Vladaju ostaci vremena pre 5. oktobra 1Foto: printscreen/rts

Predsednički kandidat Saša Janković izjavio je večeras da je Demokratska opozcija Srbije (DOS) simbol za izneverena očekivanja, mnogo dobre energije koja je krenula kako treba, ali nije doživela svoju završnicu.

Zbog toga što te završnice nije bilo, mi i dan danas vodimo bitke koje smo tada vodili, rekao je Janković u emisiji Radio – televizije Srbije „Oko“. On je istakao da, uprkos tome, smatra da je 5. oktobar bio pozitivan, jer je Srbija tada stavila na stranu ratni period. Od tada smo imali dosta vremena da se suočimo sa onim što je bilo pre 5. oktobra i sa vlašću koja je vladala na način na koji je vladala. Pošto to nismo uradili, ostaci vremena pre 5. okrobra danas ponovo vladaju, rekao je Janković.

Janković je kazao da 12. marta neće učestvovati u šetnjama koje se organizuje u čast ubijenog premijera Zorana Đinđića, zato što to ni do sada nije radio. Objasnio je i da on nije imao problema sa prikupljanjem potpisa za kandidaturu, ali jesu građani koji su tri i po sata čekali u redu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari