Janković za širenje saveza novim organizacijama 1Foto: Fonet/ Nenad Đorđević

Opozicija je dužna da prestane da se bavi sobom i da se posveti rešavanju problema koji se zove Aleksandar Vučić i zbog toga želimo da savez koji smo stvorili na beogradskim izborima proširimo na teritoriju cele Srbije…

… te da ga ojačamo novim opozicionim organizacijama – poručio je Saša Janković, predsednik Pokreta slobodnih građana, na jučerašnjoj konferenciji za štampu. On je naveo da se u PSG za eventualne parlamentarne izbore uz pretpostavku da bi oni mogli da budu raspisani do kraja godine, dodavši da ne može isključiti mogućnost bojkota, ali da je to poslednja opcija koja dolazi u obzir, ukoliko izborni uslovi ne budu bili iole prihvatljivi.

Govorivši o nedavnim beogradskim izborima, Janković je istakao da je Vučić vršio represiju i nasilje prema svojim biračima, te da je, ne birajući sredstva, pokušavao da kompromituje i opoziciju. Prema njegovom viđenju, beogradski izbori su razotkrili „fašisoidnu prirodu aktuelne vlasti“. Demokratski opredeljeni birači u Beogradu na izborima su stavili tačku na epohu izneverenih očekivanja i stvorili novu političku scenu, koju čine s jedne strane SNS i SPS, a s druge oni koji su prešli cenzus, smatra on. Govoreći o budućim planovima, on je rekao da PSG u narednom periodu pre svega ima zadatak da ojača svoju političku, programsku i kadrovsku osnovu i ponudi adekvatnu opciju za demokratski nastrojene građane.

Upitan da li će sa Draganom Đilasom oformiti zajedničku odborničku grupu, Janković je odgovorio da će oni i dalje ostati u savezu, te da će njihove (i Narodne stranke Vuka Jeremića) odborničke grupe svakako najbliže sarađivati u gradskoj skupštini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari