"Jankovićev protest asocira na kontramiting Slobodana Miloševića" 1

Za mene je poziv na kontramiting Saše Jankovića poziv na probleme i na sukobe, izjavila je danas u Smederevu potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović i dodala da je to asocira na kontramiting Slobodana Miloševića, prenosi regionalni portal Podunavlje.info.

“Podsetiću, kada su bili protesti nakon predsedničke kampanje, Srpska napredna stranka nije pravila nikakve kontramitinge, upravo zbog toga što nismo želeli da napravimo nikakvu vrstu problema i smatrali smo da svako treba da izrazi svoj stav.” Ona je poručila da ćemo sutra “u parlamentu imati lep dan”, kada budući predsednik Republike Srbije polaže zakletvu.

“On je predsednik svih građana i građanki Srbije i nema potrebe za izazivanjem bilo kakvih sukoba. Što se tiče Vlade Srbije i svih nas koji podržavamo ovakvu politiku, verujem da neće biti moguće da se naprave ikakvi problemi”, ocenila je Mihajlovićeva.

Odgovarajući na novinarsko pitanje Mihajlovićeva je poručila da ono što je važno za buduću Vladu Srbije jeste da mora da radi jednako vredno kao što je radila sadašnja.

“Ministarsko mesto ne može biti usputno mesto, moraju se videti rezultati, jer želimo da naša zemlja bude moderna, razvijena i da radimo na ovakvim infrastrukturnim projektima. U tom smislu, kada se bude pravio sastav vlade, verujem da će se sigurno voditi računa o tome”, kazala je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović i nemački ambasador u Srbiji Aksel Ditman pustili su danas u rad novoizgrađeno postrojenje za prečišćavanje vode za piće u selu Šalinac kod Smedereva.

Ovo postrojenje, izgrađeno uz pomoć Vlade Nemačke i KfV banke, obezbediće čistu pijaću vodu za oko 25.000 žitelja ovog kraja u narednom periodu. Vrednost investicije je 3,2 miliona evra, odnosno 6,5 miliona, koliko je po Mihajlovićevim rečima uloženo za vodosnabdevanje u Smederevu.

“U naredne tri godine u pet gradova u Srbiji biće uloženo 20 miliona evra. U pitanju su projekti koji se rade sa KfW bankom u vrednosti od 200 miliona evra, od kojih je 89 miliona samo za vodosnabdevanje”, rekla je danas u Smederevu Zorana Mihajlović.

Ona je ukazala da upravo ovakvi projekti u celoj Srbiji pomažu da imamo pristup kvalitetnoj vodi “sve ono što treba da bude slika jedne moderne, razvijene Srbije, koja želi da radi i da pravi rezultate u skladu sa evropskim standardima, jer mi jesmo u zajednici evropskih naroda.”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari