Jaruzelski i Vučić

Specijalni izveštaj

Ostavite komentar


    1. Zanimljiv tekst, stivo i predlozak za razmisljanje.Iako saglasan oko.mnogih stvari, okolisanje u sredini napisa malo mi je pokrenulo i naostresilo nervne zavrsetke, pa htedoh reci autoru da malo podje i od sebe i svog angazmana sa biciklistom, sto se na kraju pretvori u prolongiranje trajanja rezima SM onomad 🙂 Ali, kolega RC se iskusno pozicionirao i efektno poentirao na kraju svog ogleda o Srbiji, Poljskoj, istorijskim figurama etc.

  1. Nije mi jasan cilj istorijskog prosvećivanja čitaoca u tekstu „Jeruzelski i Vučić“, mada je uvek dobro naučiti nešto novo ili obnoviti staro gradivo, pogotovu ako autor ima respektabilnu publicističku i političku karijeru, kao gospodin R. Cvetićanin. Razumljivo je da je beogradski protest 13. 4. 2019. počeo sa kašnjenjem, kao i da je bilo dosta govornika na protestu (ne bih upotrebila izraz „ofucan“, jer to ide nažalost žargonski uz nas predstavnike trećeg doba), ali to je svakako uvažavanje ljudi koji su došli iz raznih krajeva Srbije i kasnili jer je toga dana bio u prekidu autobuski saobraćaj Pančevo – Beograd, Čačak – Beograd i na drugim linijama, dok je železnički saobraćaj u prekidu već nekoliko godina; i nije zanemarljiv ni dvosatni prekid prenosa signala u MTS mreži. Možda je nejupečatljiviji utisak sa toga skupa bilo relativno malo sveta baš iz Beograda. I zato hvala pomenutom akademiku, a možda je i neki mlađi akademik bio prisutan i ne tako uočljiv, ali svakako je pozitivan primer mlađim saradnicima, studentima, đacima. Nije eksplicitan, ali se nadam da je autorov glavni zaključak „tri jasna zahteva su i po sadržaju i po formi novi momenat“ i to unosi optimizam u gradjanske proteste.

  2. Pojava Borisa Tadica (kome on treba uopste) je bacila do sad najvecu senku na proteste, vecu nego sto je i Sergejeva. Vec smo bili zaboravili koliko je on bez veze, sad su nas podsetili. Zasto?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 31. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.