Jasna Vuković iz SNS nova predsednica Opštine Topola 1Foto: Z. S. M.

Za novu predsednicu Opštine Topola, većinom odborničkih glasova, danas je izabrana odbornica Srpske napredne stranke (SNS), učiteljica iz te opštine Jasna Vuković .

Ona je bila jedini kandidat za tu funkciju pošto je dosadašnji predsednik opštine Vladimir Radojković pre nekoliko dana podneo neopozivu ostavku iz moralnih razloga, posle hapšenja rođenog brata i istrage koja se vodi u vezi sa proizvodnjom marihuane.

Vuković je ranije bila zamenica predsednika opštine Topola, a od 2022. do decembarskih izbora 2023. je bila predsednica Skupštine opštine.

Ona je na tajnom glasanju dobila podršku 23 odbornika, 12 je bilo protiv, dok šestoro odbornika nije glasalo.

Na današnjoj vanrednoj sednici Skupštine opštine Topola, većina odbornika glasala je za dosadašnji sastav Opštinskog veća, a njihovom odlukom neće biti promena ni drugih opštinskih rukovodilaca.

Iz najveće opozicione odborničke grupe „Novi ljudi – Topola naša zemlja“ danas su izneli svoju ocenu zbog čega i predsednik Skupštine opštine Topola Dragan Jovanović treba da podnese ostavku.

Grupa opozicionih odbornika izašla je na početku sednice pred binu noseći transparent: „Milion moralnih razloga za ostavku Jovanovića. Ti udariš, narod plaća“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari