Jedan opozicioni poslanik putovao sa Anom Brnabić u Nemačku 1foto FoNet/Instagram

Među članovima delegacije predsednice Narodne skupštine Ane Brnabić u poseti Nemačkoj našao se i jedan opozicioni poslanik, Vladimir Đorđević iz koalicije NADA. Kako je i sama Brnabić kazala, to je prvi put da se neko iz redova opozicije odlučio na taj potez, a koji su razlozi za to pojašnjava Đorđević u izjavi za Nova.rs.

Đorđević za Novu kaže da je postoji nekoliko razloga, zbog kojih se odlučio da prihvati poziv predsednice Narodne skupštine Ane Brnabić.

“Jedan od razloga je, da se upoznamo sa članovima nemačkog parlamenta i da napravimo direktnu komunikaciju sa istima. Na vlasti u Nemačkoj su zeleni koji imaju odličnu komunikaciju sa istima u Srbiji, kao i sa delom vladajuće većine”, kaže Đorđević za Nova.rs.

Dodaje da u Nemačkoj boravi kako bi upoznao poslanike sa koalicijom NADA, ali i desnicom u Srbiji.

“Takođe, da ukažem da je potrebno odbaciti u potpunosti francusko-nemački sporazum, kao i to da je neophodno sređivanje biračkih spiskova u Srbiji, kao i promene izbornih uslova. I na kraju, da se oslobode mediji u Srbiji za sve političke partije, u kojima bi svi imali iste uslove i isto vreme na njima, jer su u ovom trenutku bipolarni, podeljeni na medije režima i medije prozapadne opozicije”, pojašnjava Đorđević.

Na pitanje da li je u Nemačku otišao kao predstavnik koalicije NADA ili poslanik POKS-a, Đorđević kaže:

Jedan opozicioni poslanik putovao sa Anom Brnabić u Nemačku 2
Printskrin parlament.rs

“U Srpskoj koaliciji NADA, svi narodni poslanici imaju svoja zaduženja (i iz POKSa i iz Novog DSSa), ja sam član srpske delegacije Saveta Evrope i odbora za spoljne poslove, te je u mojoj nadležnosti bilo i ovo putovanje u zvaničnu posetu Nemačkoj”.

Tokom jučerašnje posete Brnabić je rekla da je prisustvovala sastanku sa privrednicima iz Nemačke sa kojima je razgovarala o iskopavanju litijuma. Kako je u prethodnom periodu koalicija NADA izašla sa stavom.

“Razgovor se bazirao isključivo na iskopavanju litijuma u Nemačkoj na dve lokacije, kao i upoznavanje naših predstavnika sa benefitima i sigurnosnim procedurama sa istim. Na sastanku nije bilo reči niti izjašnjavanja o iskopavanju litijuma u Srbiji”, zaključuje Đorđević.

Podsetimo, nakon sastanka predsednica Brnabić je dala izjavu za medije u kojoj je navela da bi Srbija trebalo da uči na nemačkom primeru, pa da dođe do stanja da oko pitanja od nacionalnog interesa, poput kopanja litijuma, ne postoje političke podele, već da sve stranke podrže nacionalni interes, saopšteno je iz Narodne skupštine Srbije.

Takođe, ona je tom prilikom rekla da joj je drago što je u zvaničnoj parlamentarnoj delegaciji Srbije koja boravi u Nemačkoj prvi put neko od poslanika opozicije.

„Ja sam uputila poziv svim parlamentarnim grupama da, ukoliko žele da budu članovi moje delegacije kao predsednice Narodne skupštine republike Srbije, daju svoje kandidate, predlože nekoga“, izjavila je Brnabić i, kako se u saopštenju navodi, zahvalila je poslaniku Vladimiru Đorđeviću što je deo delegacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari