Jedinica za privredni kriminal iz PR sa policijom regiona Sever i EULEX-om u prostorijama SDK u Mitrovici ponovo 1Foto: KoSSev

Manje od 10 dana nakon zatvaranja finansijskih institucija Republike Srbije na Severu, Kosovska policija je danas ponovo ušla u prostorije SDK u Kosovskoj Mitrovici. U pitanju je jedinica za privredni kriminal iz Prištine, kojoj asistira policija regiona Sever. Tu je i EULEX.

Ekipe Kosovske policije ušle su ponovo u prostorije Službe za platni promet u Severnoj Mitrovici, otključavši ih i sačekavši blagajnika ove službe da donese ključ od sefa, prenosi KoSSev.

Na licu mesta su prisutne i patrole i službenici EULEX-a, tako što su dva evropska službenika unutra, a jedno vozilo EULEX-a sve vreme patrolira.

Kako nam je potvrdio zamenik komandira regionalne policije Sever Veton Eljšani, u pitanju je bila provera sefa za koji ranije nije bilo ključa.

Akcija se privodi kraju i prolazi bez incidenata. Sa strane lokalnog političkog ili institucionalnog rukovodstva nije bilo oglašavanja do sada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari