Jedinstvena Srbija, sa devet odborničkih kandidata, sama izlazi na izbore u Sevojnu 1Foto: Infoera

Jedinstvena Srbija izaći će samostalno na lokalne izbore u Gradskoj opštini Sevojno, 3. aprila.

Na listi „Jedinstvena Srbija-Dragan Marković Palma- Domaćinski za Sevojno“  je devet kandidata za sevojničku skupštinu koja ima 19 odbornika.

Listu je podržalo 235 birača, ali izborna komisija je utvrdila da je njih 33 podržalo drugu izbornu listi, deset lica ima prebivalište u drugoj opštini, jedna osoba je podržala dva ili više puta tu listu, a jedno lice nije imalo validan matični broj.

Kako je utvrđeno da je lista predata sa 190 valjanih potpisa i da joj nedostaje najmanje deset takvih potpisa, JS je otklonila te nedostake, u zakonskom roku, pa je izborna komisija proglasila tu listu.

Zakonom je predviđeno da je za izbornu listu potrebno 200 potpisa birača u lokalnim samoupravama u kojima živi manje od 20.000 građana sa pravom glasa.

Dejan Jovanović, predsednik Okružnog i Gradskog odbora JS, prilikom predaje liste, naveo je da se ta stranka zalaže za  razvoj Sevojna i socijani program kao u Jagodini i pozvao Sevojničane u jednodnevnu posetu tom gradu kako bi se, rekao je, „uverili kako to izgleda u praksi“.

Kandidati/kandidatkinje za odbornike su:

  1. Milan Babić, privatni preduzetnik
  2. Milomir Filipović, trgovinski tehničar
  3. Sofija Kovačević, frizerka
  4. Branko Šmakić, menadžer trgovac
  5. Zorica Pavlović, poslužiteljka mašina
  6. Slobodan Vučković, šef tehničke službe
  7. Slađana Stojnić, grafička dizajnerka
  8. Svetlana Bojović, medicinska tehničarka
  9. Milenko Savić, majstor

Šest odborničkih lista

Na lokalnim izborima u Sevojnu učestvovaće šest stranaka i koalicija: „Aleksandar Vučić-Zajedno možemo sve“ (SNS, SPS, PUPS), „Milan Stamatović -Zdravo da pobedi Avram Ilić“, „Dr Vojisav Šešelj-Srpska radikalna stranka“, „Ujedinjeni za Sevojno-Bogosav Mihailović“ (DS, SSP), „Milica Đurđević Stamenkovski-Srpska stranka Zavetnici“ i „Jedinstvena Srbija-Dragan Marković Palma- Domaćinski za Sevojno“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari