Jekić (SSP): Da li je za vlast SNS-a Aranđelovac samo plen ili potencijal? 1Foto: OO SSP Aranđelovac

 

Aranđelovac je šumadijski biser turizma, a SNS ga korsti za prekomerno i nekontrolisano iskopavanje na Venčacu, uništava životnu sredinu, a ljudima u selu Banja zbog miniranja popucale su kuće, izjavio je povodom stanja u ovom gradu Dalibor Jekić, narodni poslanik Stranke slobode i pravde.

Jekić je istakao da je najbolji pokazatelj odnosa države prema ovoj opštini nebriga o Starom zdanju, objektu koji datira još iz 19. veka, kao i odnos prema Bukovičkoj Banji koja „kao da je skrajnuta sa mape banjskog turizma”.

– Vlast SNS-a očigledno da Aranđelovac vidi samo kao plen. Prekomerno iskopavanje dovodi do čestih miniranja koja imaju za posledicu da su mnoge kuće u selu Banja popucale, a još jedna od posledica za stanovnike sela je i izuzeno zagađen vazduh. Minstarko Vujović, zašto niko ne brine o ovim ljudima, da li Vam je zabranjeno da izađete na teren? Kada će se zaustaviti uništavanje Venčaca koji je nekada bio poznat po mermeru, a danas očigledno samo po kamenu za nasipanje puteva, zaključio je Jekić.

Za Nenada Milivojevića predsednika Opštinskog odbora SSP je nedopsutiv odnos prema kompleksu Staro zdanje.

– Stranka slobode i pravde je izričito protiv da se promeni namena ovog kompleksa iz javne namene u ostalo, na taj način vrši se priprema da se ovaj kompleks odnsono jedna trećina parka preda u ruke privatnom licu. Objekat Starog zdanja mora da ostane u vlasništvu grada i da bude stavljen u funkcju kulture i turizma, niko nema pravo da ovaj objekat otuđi od Aranđelovčana jer je on naš simbol kojim se ponosimo, izjavio je on.

Jekić i Milivojević su složili da je za razvoj turizma u Šumadiji neophodno objediniti turističku ponudu ovog regiona i što pre formirati Turističku organizaciju regije Šumadije koja bi objedinila ponudu Kragujevca, Aranđelovca, Topole, Knića, Batočine, Rače i Lapova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari