Jekić (SSP): Kupovinom podrške birača „preko asfalta” SNS vlast oštetila budžet Kragujevca za 5 miliona dinara 1Foto: GrO SSP Kragujevac

Vlast Srpske napredne stranke je u toku predizborne kampanje asfaltirala ulicu koja se nalazi u planu druge faze projekta „Čista Srbija” i na taj način nanela štetu budžetu grada Kragujevca za oko 5 miliona dinara, naveo je Dalibor Jekić, narodni poslanik Stranke slobode i pravde.

Kako je on istakao, bez obzira što se ta ulica nalazi u drugoj fazi projekta „Čista Srbija” i što mora biti raskopana da bi se zamenila podzemna instalacija, naprednjaci su doneli odluku da bace 223 tone asfalta kako bi popravili svoj loš rejting u centru grada u toku prošlogodišnje predizborne kampanje.

– Brojne ulice tokom kampanje su asfaltirane bez projekata i dozvola za izvođenje radova, a sve sa ciljem „kupovine podrške” preko asfalta. Gradonačelniče Dašiću, objasnite građanima zbog čega će ulica koja je asfaltirana u novembru biti uskoro raskopana, rekao je Jekić na svom današnjem obraćanju javnosti i medjima.

Po njegovim rečima komunalni sektor se nalazi u katastrofalnom stanju, loše odluke vlasti više ne mogu ni da se isprate, nižu se kao na traci. Kragujevčani se voze najgorim ulicama u zemlji, nema nade da će se stanje u kraćem periodu popraviti jer je gradska kasa prazna, a komunalna preduzeća u teškoj dubiozi.

– Pozivam sve članove Privremenog organa koji je doneo ovu skandaloznu odluku da nadoknade štetu od 5 miliona i da pokažu da su odgovorni ljudi, u suprotnom podnesite ostavke jer je ova odluka bila isključivo u funkciji interesa SNS-a a ne građana Kragujevca, poručio je Dalibor Jekić.

Da podsetimo, kao što je Danas već pisao, kampanja koalicije Ujedinjeni protiv nasilja – „Nada za Kragujevac”, počela je 9. novembra prošle godine baš na raskrsnici ulica 27. marta, Glavne i Nikole Pašića (Kod saobraćajca) u centru grada koja je tada bila zatvorena zbog rekostrukcije.

– Danas smo ovde da pokažemo da je rekonstrukcijom ove ulice izazvan klasičan saobraćajni kolaps u našem gradu i brojni Kragujevčani, s razlogom su zbog toga nezadovoljni – kako, zbog čega i zašto baš sada se radi ova ulica. To je pravi i očigledan pokazatelji krize planiranja ali i odsustva bilo kakve vizije lokalnih vlasti u Kragujevcu, poručio je pre 10 meseci Dalibor Jekić.

Po njegovom mišljenju ova ulica je trebala da bude urađena pre nego što je završen Trg vojvode Radomira Putnika pa onda Kragujevčani ne bi trpeli ovakav kolaps kojem su izloženi ovih dana, što je najbolji pokazatelj „sposobnosti i umešnost” Srpske napredne stranke.

Ispostavilo se da je u pravu. Svoju tvrdnju Jekić je danas argumentovao i odgovorom na odborničko pitanje koji je dobio od Gradske uprave za komunalne poslove u kojoj je potvrđeno da su radovi u Ulici 27. marta planirani u okvoru Projekta „Čista Srbija”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari